• Home
  • Știri
  • Prigojin, șeful Grupului Wagner, a murit, după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit

Prigojin, șeful Grupului Wagner, a murit, după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit

evgheni prigojin a murit avion prabusit regiunea tver rusia 853921

Evgheni Prigojin a murit, miercuri, după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit în regiunea Tver din Rusia. Şeful Grupului Wagner avea 62 de ani.

Avionul care s-a prăbușit lângă Tver a dispărut de pe radar la 26 de minute de la decolare, relatează o sursă REN TV. La ora 17.54 avionul a decolat din Sheremetyevo spre Pulkovo. La un moment dat, placa a dispărut de pe radar, iar echipajul nu a răspuns la apelurile multiple de la dispecer. Potrivit unuia dintre martorii oculari, căderea a avut loc la ora 18:22, avionul a căzut fără o aripă, conform Izvestia, citat de antena3.ro.

Cadavrele lui Evgheni Prigojin și ale lui Dmitri Utkin au fost „identificate preliminar”, susține postul de televiziune Tsargrad, citând o sursă. Canalul mai relatează, citând o sursă din comisia Agenției Federale de Transport Aerian, că avionul lui Prigojin ar fi fost aruncat în aer. Nu există nicio confirmare oficială a acestei informații.

Mihailo Podoliak, consilier al Șefului Biroului Prezidențial al Ucrainei a transmis miercuri seară un mesaj în urma morții lui Evgheni Prigojin.

„Prigojin a semnat un mandat special de condamnare pentru el însuși, în momentul în care a crezut în garanțiile bizare ale lui Lukasenko și în cuvântul de onoare absurd al lui Putin.Eliminarea demonstrativă a lui Prigojin și al lui Utkin, la două luni după tentativa de lovitură de stat, este un semnal din partea lui Putin către elitele rusești înaintea alegerilor din 2024.

Lipsa de loialitate este egală cu moartea. Acesta este mesajul pe care Putin a vrut să îl transmită astăzi tuturor celor care ar îndrăzni să nu îi fie loiali pentru alegerile din 2024”, a declarat acesta.

Parteneri