Primarul Firea, stimulent pentru prima căsătorie. Iata condițiile impuse cuplurilor

 

Primaria Capitalei vrea sa dea 1.500 de lei fiecarui cuplu care se casatoreste.

Exista insa niste conditii: cel putin unul dintre soti sa fie la prima casatorie, cel putin unul dintre ei sa aiba intre 18 si 35 de ani si cel putin unul dintre ei sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti.

Distribuie prietenilor

In acest sens, a fost propus un proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), potrivit ziare.com

Sumele vor fi acordate de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucuresti (CTMB), in urma unei cereri si a unei copii a certificatului de casatorie depuse de unul dintre soti, la sediul CTMB, in termen de 45 de zile calendaristice de la data casatoriei.

In cazul in care cetatenii nu indeplinesc a treia conditie, respectiv nu au intre 18 si 35 de ani, stimulentul financiar va fi acordat cu avizul primarului general, se precizeaza in proiect.

In expunerea de motive, municipalitatea arata ca in Bucuresti numarul casatoriilor a scazut de la an la an, iar tinerii amana tot mai mult casatoria din lipsa unor factori care sa o favorizeze si din cauza faptului ca nu primesc sprijin din partea statului la intemeierea familiei.

Mai mult pe ziare.com