AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Primele doze de vaccin anti-Covid au ajuns în România. Arafat: Asistăm la un moment istoric

Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

Vineri, la prânz, primele 10 mii de doze de vaccin anti-COVID-19 au intrat în România, pe la Vama Nădlac, de unde au fost preluate de șeful DSU, Raed Arafat și de șeful campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Vaccinurile vor fi depozitate la Institutul medico-militar Cantacuzino, de unde vor fi distribuite în cele 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

“Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluţie, începem s-o aplicăm. Vedem cum Uniunea Europeană a reuşit să nu dezmăgească cetăţenii UE. Aşa cum a intrat în spatele nostru acest camion cu primele doze de vaccin au intrat astfel de camioane în toate ţările membre ale UE, astfel încât să apară campania în toate ţările UE. A fost un efort imens, la care au participat toate satele membre, inclusiv România – achiziţie comună, abordare comună şi, bineînţeles, pentru partea de vaccinare, o implementare comună.

(…) Pentru noi este o speranţă, este lumina de la capătul tunelului, dar, atenţie, asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat. Şi asta nu înseamnă că uităm de măsurile care sunt obligatorii, măsurile de distanţare, purtare a măştii şi tot. Ăsta este abia un început, care va dura până va avea un impact.

(…) De astăzi vom lupta pe frontul de combatere şi de limitare a virusului SARS-CoV-2 şi frontul de vaccinare şi de prevenire, care sperăm că va duce la rezolvarea acestei probleme “, a declarat Raed Arafat.

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!