Primul oraş din România care are transport în comun 100% electric

Într-o ţară sufocată de poluare, mijloacele de transport în comun ecologice par soluţia ideală pentru protejarea populaţiei! Din păcate mare parte din flotele de autobuze din marile oraşe sunt compuse din maşini vechi şi ruginite. Sunt însă şi oraşe unde edilii au înţeles că autobuzele electrice pot fi un aliat în lupta pentru combaterea poluării. Turda şi Suceava sunt două dintre ele.

Turda este primul oraş din România care are transport în comun 100% electric, după ce la finalul anului trecut primăriei i-au fost livrate 20 de autobuze electrice, cumpărate cu fonduri europene, potrivit observator.tv.

Autonomia unui autobuz electric este de aproximativ 200 km, insa distanta pe care o poate parcurge difera in functie de numarul calatorilor transportati. Incarcarea bateriei nu dureaza mai mult de jumatate de ora

Distribuie prietenilor

Până acum, transportul public din oraş era deservit de regia de transport din Alba Iulia, însă, spun autorităţile, calitatea serviciilor lăsa de dorit. Aşa că municipalitatea a hotărât să aibă un operator propriu de transporturi.

Continuarea aici