AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Primul tren electric de la Alstom pentru România pleacă miercuri din Polonia

​Compania Alstom livrează miercuri către România, de la fabrica din Polonia, primul tren dintre cele 37 rame electrice RE-IR1 din contractul semnat în 2022. Trenul va ajunge sâmbătă seara în vamă la Curtici și pe 5 decembrie ar trebui să fie la București, notează hotnews.ro.

Au fost multe promisiuni și întârzieri, dar primul tren electric de lung parcurs Alstom Coradia Stream pleacă miercuri de la fabrica din Katowice (Polonia) și va străbate Slovacia și Ungaria, ca parte a unui tren de marfă.

Sosirea în România, la vama de la Curtici, este programată pentru seara zilei de 2 decembrie, iar formalitățile vor dura două zile. Trenul va pleca apoi spre București, dar va ajunge și pe inelul de teste de la Făurei.

Trenul va circula pentru prima oară cu pasageri la final de decembrie sau la început de 2024. Prima rută va fi, cel mai probabil, București – Constanța, ca tren al CFR Călători.

Al doilea tren ar trebui să ajungă peste câteva luni în România, dar probabil vor mai apărea din nou amânări.

ARF a semnat în 2022 un contract de 2.42 miliarde lei, fără TVA, cu Alstom pentru 37 de trenuri electrice și serviciile de mentenanță aferente acestora pentru o perioadă de 15 ani.

Viteza maximă de rulare a ramelor electrice este 160 km/h, acestea fiind compuse din șase vagoane (două vagoane de capăt cu cabine de conducere și patru vagoane intermediare) și asigură 351 locuri pe scaune.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!