• Home
  • Știri
  • Procesiune de Floriile romano-catolice, duminică, în București

Procesiune de Floriile romano-catolice, duminică, în București

florii

Procesiunea de Floriile romano-catolice, la care vor lua parte credincioşi şi preoţi, pentru a celebra această mare sărbătoare, va avea loc duminică pe străzile Capitalei.

Ceremonia va începe la ora 15:00, din Piaţa Fer. Vladimir Ghika de lângă Biserica Franceză (Sacre Coeur – Preasfânta Inimă a lui Isus), cu celebrarea de sfinţire a tradiţionalelor ramuri, şi se va încheia la Catedrala Sfântul Iosif, anunță Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, potrivit Agerpres.

Procesiunea va avea următorul traseu: Piaţa Fer. Vladimir Ghika – Str. Cpt. Demetriade – B-dul Aviatorilor – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Str. G-ral Berthelot – Catedrala Sf. Iosif. La catedrală se va celebra Sfânta Liturghie prezidată de Aurel Percă, Arhiepiscop mitropolit de Bucureşti.

„Participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din Duminica Floriilor este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţi creştinii catolici din România şi din lumea întreagă. În această zi, când la Sfânta Liturghie are loc vestirea Pătimirii Mântuitorului, îi purtăm în rugăciune pe toţi oamenii care suferă, din întreaga lume. Parcurgem drumul procesiunii, meditând la suferinţele lui Isus, ca să ne deschidem inima şi faţă de suferinţele semenilor noştri”, a transmis Aurel Percă.

Duminica Floriilor celebrează intrarea solemnă a lui Isus Cristos în Ierusalim şi deschide Săptămâna Sfântă, care culminează cu sărbătoarea Învierii Domnului.

Parteneri