• Home
  • Știri
  • Procurori: Medicul care implanta dispozitive cardiace de la pacienți morți falsifica formularele de consimțământ ale bolnavilor

Procurori: Medicul care implanta dispozitive cardiace de la pacienți morți falsifica formularele de consimțământ ale bolnavilor

medic 1

Apar noi informații revoltătoare în dosarul de la Iași, în care medicul ieșean Dan Tesloianu e acuzat că a implantat sute de dispozitive cardiace recuperate de la oameni morți, fără ca pacienții să știe. Potrivit digi24.ro, procurorii au descoperit că renumitul cardiolog falsifica documentele semnate de bolnavi, pe care le completa apoi, astfel încât să reiasă că pacienții erau de acord să primească dispozitive reciclate.

Potrivit referatului de arestare preventivă întocmit de procurori, rețeaua coordonată de medic reușea să recolteze acele dispozitive cardiace de la pacienți decedați fără acordul familiilor acestora, iar apoi le implantau altor pacienți care acuzau diverse probleme cardiace fără ca aceștia să să știe că primesc dispozitive reciclate.

Acordul pe care aceștia îl semnau înainte de operație era ulterior falsificat. Unul dintre membrii rețelei scria ulterior de mână că pacientul își dă acordul să primească un dispozitiv refolosit.

Procurorii mai spun că aceste dispozitive erau decontate de la Casa de Asigurări de Sănătate drept noi, în condițiile în care prețurile pot ajunge până la 5.000 de euro pentru un dispozitiv.

Mai mult, la nivel național există o carență pentru dispozitive de acest fel, deoarece bugetul CNAS nu e suficient.

Mai mult aici

Parteneri