Procurorii au găsit jurnalul chirurgului Lucan: Rețeta prin care voia să-și neutralizeze anchetatorii

 

Rețeta cu care vestitul chirurg și profesor clujean voia să scape de justiție și parțial a scăpat e notată cu scrisul lui, anticipând sau fiind informat că vin peste el procurorii. Procurorii au descoperit asupra medicului Mihai Lucan, în seara în care a fost audiat la sediul DIICOT, un jurnal în care acesta avea notat că fosta sa avocată trebuia să facă pentru a-l proteja un sistem relaţional format din procurori, judecători şi angajaţi SRI, dar şi detalii din viaţa procurorului de caz, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Sursele citate au arătat că, având cunoştinţă că este vizat într-un dosar DIICOT, în luna iulie 2017 Lucan ar fi notat în jurnal că fosta sa avocată trebuie să facă un cerc protector în jurul său şi să realizeze un sistem relaţional cu oameni din sistemul judiciar, respectiv, procurori, judecători, poliţie şi SRI.
De asemenea, arată sursele citate, din jurnal ar reieşi că asupra procurorului de caz ar fi fost făcut un adevărat studiu, fiind notate în jurnal chiar şi unele mici detalii din viaţa sa privată.

Distribuie prietenilor

În jurnal, mai spun sursele judiciare, medicul Mihai Lucan ar fi avut scrise şi mai multe maxime, iar printre cele preferate de el ar fi: „Vrei să prinzi peşte, fă-te cârlig” sau „cine ridică sabia asupra mea, îi va cădea mâna”.
Sursele menţionate au mai indicat că în jurnal ar apărea şi numele procurorului-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, pe care medicul ar fi fost supărat pentru că nu ar fi putut interveni pe lângă acesta. Lucan intenționa să apeleze la toate persoanele influente care au intervenit pe lîngă el. Un prin succes s-a și arătat – a scăpat rapid de arest și a fost pus sub control judiciar.