AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile în bloc după ce Marius Voineag a delegat un șef contestat

Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile în bloc după ce procurorul-șef Marius Voineag l-a delegat la conducerea serviciului teritorial pe procurorul Mihai Stanciu, fostul șef al Parchetului Judecătoriei Constanța. Aceștia au solicitat încetarea activității în cadrul DNA începând cu 7 mai 2024. Informația a fost confirmată pentru G4Media și Info Sud-Est de noul șef DNA Constanța:

”În data de 27.02.2024, 5 procurori din 7, au trimis cereri către secția de procurori din cadrul CSM de încetare a activității în cadrul DNA, ST Constanța începând cu data de 07.05.2024”, a transmis procurorul Mihai Stanciu.

Procurorii DNA Constanța Andrei Bodean, Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, Constantin Conortos și Dan Haralambie au declarat pentru G4Media și Info Sud-Est că nu vor să comenteze decizia de plecare din instituția Anticorupție, iar procurorul Sorin Constantinescu nu a răspuns solicitării de a transmite un punct de vedere.

Noul șef DNA Constanța, Mihai Stanciu, a transmis pentru G4Media și Info Sud-Est că ”respectă decizia colegilor săi”.

Serviciul teritorial rămâne astfel doar cu noul procuror-șef Mihai Stanciu și cu procurorul judiciar Nadia Zlate (care reprezintă instituția în instanță, nu lucrează dosare), cu grefierii și polițiștii judiciari.

Surse judiciare susțin că procurorii care pleacă din DNA Constanța vor lucra în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, condus de procurorul Viorel Teliceanu, și care înregistrează un deficit mare de procurori.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!