AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Prof. univ. dr. Benedek Imre, despre fratele său, internat la ATI Mureş: «Era legat de pat și-i implora să-i dea drumul – avem filmare»

Prof. univ. Benedek Istvan (în imagine), coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean, profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Univeristății de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, cel care a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult în România, a murit la 1 septembrie, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Prof. univ. dr. Benedek Imre, unul din cei mai buni cardiologi pe care îi are România, a vorbit despre modul în care a fost tratat fratele său în spital, la ATI Mureş, și susține că are o filmare în care acesta, perfect conștient, roagă cadrele medicale să îl dezlege de pat .

“Fratele meu a fost legat de pat și este real că familia posedă un film în care se vede că fratele meu vorbește coerent, expune părerea și roagă să fie dezlegat. Ei, acest lucru nu se întâmplă. Noi nu vom difuza acest film pentru că, sentimental, este foarte greu de acceptat.

Însă, este o anchetă în derulare, anchetă penală, de aceea nici nu aș putea să vă deslușesc prea multe.

Am pierdut un om care a făcut primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară, care a făcut o clinică de Hematologie și fratele lui, adică subsemnatul, o clinică de cardiologie internațională. Am pierdut un om pentru noi și pentru țară foarte valoros.

“Nu nu trebuie să dăm în sistemul medical trebuie să scuturăm niște oameni pentru că sistemul medical are bani suficienți, are specialiști buni, are dotări.

Dar până când politicul nu ia caz despre aceşti domni care conduc și care prin birocrația, omoară dorința de a face bine cum am făcut eu cu fratele meu, pentru cetățeanul român care este cetățean european, nu merge”, a spus prof. univ. dr. Benedek Imre, fratele lui Benedek István, la Antena 3.

Sursa: 3dots.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!