• Home
  • Știri
  • Profesorii au refuzat din nou oferta guvernanților! Greva continuă pe termen nelimitat

Profesorii au refuzat din nou oferta guvernanților! Greva continuă pe termen nelimitat

protest angajati educatie 1440x1080 1

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” transmit că, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, „fie el și unul girat de președintele României.

„Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor”, potrivit unui comunicat de presă semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor, notează antena3.ro.

Conform sursei citate, solicitările profesorilor au rămas aceleași: majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare și emiterea unei ordonanțe de urgență prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puțin salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.

Președintele Klaus Iohannis a chemat liderii Coaliției, la Cotroceni, la ora 12:00, pentru a discuta despre greva profesorilor. Discuțiile vin după negocierile eșuate de ieri dintre președinte și sindicaliștii din Educație. Șeful statului le-a spus dascălilor că va gira un acord politic prin care, în Legea Salarizării, să fie respectate cerințele lor. Sindicaliștii în Educație spun însă că nu vor accepta oferta.

Pe de altă parte, nici Guvernul nu cedează. Nu sunt bani pentru majorările cerute de profesori. Guvernul a promis doar bonusuri de 4000 de lei pentru profesori și 1500 lei pentru personalul nedidactic. Drept garanție, Executivul promite un memorandum care să stipuleze că salariul debutantului va fi de 4200 de lei și va fi referință pentru celelalte salarii din învățământ.

Parteneri