Profesorii suspendă greva

elevi scoala

Profesorii suspendă greva, după patru săptămâni de proteste. Decizia a fost luată după consultarea liderilor organizațiilor sindicale FSLI și „Spiru Haret”.

Liderii sindicatelor FSLI și „Spiru Haret” au anunțat, luni, că greva este suspendată până când cele anunțate azi de Guvern vor fi respectate.

„Politicienii care îndrăznesc să încalce ceea ce și-au asumat în acest act normativ se sinucid politic. Anul 2024 este an electoral, vom fi cu ochii pe ei”, a amenințat liderul Spiru Haret, Marius Nistor, potrivit digi24.ro.

„În condițiile in care avem actul normativ, în condițiile în care tot ce am avut prin mandat am obținut am ajuns la suspendarea acțiunilor de protest. Vom face tot ce ține de noi ca ceea ce apare în actul normativ să fie respectat. Politicienii care îndrăznesc să încalce ceea ce și-au asumat in acest act normativ se sinucid politic. Anul 2024 este an electoral, vom fi cu ochii pe ei. Câtă vreme acțiunea e suspendată, examenele se pot desfășura mai departe fără niciun fel de probleme.Atâta timp cât greva e suspendată, colegii se vor întoarce la clase. E doar o suspendare. În momentul în care constatăm că proiectul de lege nu conține acea grilă, acțiunea se reia”, a spus Nistor.

Ordonanța de Urgență adoptată azi de Guvern prevede că salariul debutantului din învățământ pornind de la salariul mediu brut pe economie, iar creșterea salarială de 50% din diferența între salariile actuale și cele din grila nouă va fi aplicată de la 1 ianuarie 2024.

Parteneri