• Home
  • Prima
  • Profesorul chirurg Mircea Beuran explică evenimentul de la Spitalul Floreasca

Profesorul chirurg Mircea Beuran explică evenimentul de la Spitalul Floreasca

beuran 2

Profesorul chirurg Mircea Beuran, acuzat de un politician USR că a incendiat o pacientă, explică, pentru presă și opinia publică, ceea ce s-a petrecut:

”Cu două săptămâni înainte de 22 decembrie, data incidentului, am operat o pacientă de 66 de ani cu un diagnostic sever, refuzată la alte spitale pentru o intervenție, spune Mircea Beuran. În 22 decembrie dimineața, zi de duminică, am fost sunat de echipa de gardă din secția de chirurgie că a apărut o complicație post-operatorie la pacienta respectivă. Am indicat chirurgului de gardă să oprească hemoragia , anunțând că voi veni imediat în spital. Deplasare de la domiciliu până la Floreasca a durat câteva zeci de minute, fiind anunțat în acest timp că s-a produs un eveniment inexplicabil în sala de operație, izbucnind o flacără nu în zona operată ci de sub masa de operație. Am intrat în sala de operație după acest incident, executând procedurile medicale necesare și finalizând operația. Pacienta a fost mutată în terapia intensivă a secției de mari arși din Spitalul Floreasca unde se află și în prezent. Am informat după încheierea operației conducerea spitalului Floreasca despre incident . Este de subliniat că aparatura folosită în intervenția chirurgicală era nouă, primită de doar o lună. La sfârșitul operației am stat de vorbă cu familia pacientei dând informații despre incident și starea medicală a pacientei. Nu este vorba de vreo încercare de mușamalizare sau de ascundere a cazului așa cum s-a vehiculat. Am văzut că în spațiul public au apărut declarații de la brancardieri despre acest eveniment, însoțite de comentariile parlamentarului Ungureanu. Inspecția care a anchetat acest caz nu mi-a solicitat nici o declarație.”

Mircea Beuran conduce secția de Chirurgie a Spitalului de Urgențe Floreasca și are titluri academice în țară și străinătate și funcții universitare, fiind cunoscut ca un chirurg care nu se ferește să preia cazuri-limită. Bolnava în cauză, cu diagnostic sever oncologic, fusese refuzată de alte spitale ca un caz fără șanse și fusese operată de Beuran și echipa lui cu două săptămâni înainte. În momentul producerii evenimentului dramatic, șeful secției era în drum spre spital.

Un incident similar, cu arsuri, a avut loc cu puțin timp în urmă la un alt mare spital bucureștean, aparatura fiind utilizată defectuos sau având probleme de funcționare care pot produce drame.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri