• Home
  • Prima
  • Profesorul Ioan Lascăr, operație unicat la Floreasca: Un pacient/ pacientă devine, după patru ore, de sex feminin

Profesorul Ioan Lascăr, operație unicat la Floreasca: Un pacient/ pacientă devine, după patru ore, de sex feminin

lascar 4 1

Vineri, la Spitalul de Urgență Floreasca a avut loc o intervenție chirurgicală unică în felul ei. Pacientul(pacienta), cu detalii genetice de ambe sexe, a fost operat de profesorul Ioan Lascăr.

Iată ce a declarat pentru AMPress ilustrul chirurg: ”E un caz unic fiindcă fiecare malformație nu are termen de comparație. Pacientul/pacienta avea ca diagnostic pseudohermafroditism masculin, dar existau câteva detalii anatomice specifice ambelor sexe. Acestea mi-au permis – spune profesorul Lascăr – să le utilizez pentru reconstrucția organelor genitale feminine care să-i îngăduie în perspectivă apropiată, câteva luni, o jumătate de an, începerea unei vieți sexuale normale ca partener feminin, după 33 de ani de incertitudine”.

Ce a făcut această persoană în tot acest timp, cum a fost viața ei?

”A mers din doctor în doctor!”, răspunde zâmbind profesorul.

Putem s-o notăm ca pe a 21- a premieră medicală națională a chirurgului Lascăr?

”Da, am ceva mai mult de 20 de premiere naționale, dar să-i zicem a douăzeci și una. La ele aș aminti cele două premiere mondiale care au ținut ore în șir corespondenții de la Discovery alături de mine, veniți special în România, fiindcă în străinătate nimeni nu se încumeta să facă aceste intervenții”.

Ca atare, o fată de 33 de ani, internată la Floreasca, așteaptă încrezătoare să-și înceapă viața, de familie poate.

L. Prahoveanu, AMPress

Parteneri