A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Profesorul Streinu Cercel: Nu sunt vinovat. Să fim prudenți, nu știm ce ne așteaptă

1 319

Profesorul Adrian Streinu Cercel, demis, joi, de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății, spune, într-un interviu acordat jurnalistului Mihai Gâdea, că decizia i se pare corectă, adăugând că „oamenii n-au voie să sufere din orgoliul altora”.

„Am avut o conversație cu ministrul Sănătății. Decizia mi se pare firească. Dacă ministrul consideră că trebuie să facă o schimbare, face o schimbare.
Nu sunt vinovat pentru această situație. Noi am început să vorbim despre carantină încă din ianuarie, când a apărut problema în China”, a spus Streinu Cercel.

Despre planul „vacanța mare”, profesorul a precizat că în document nu apare cuvântul carantină.


APRECIAZA ARTICOLUL !

„Din păcate nu este nimic adevărat. În planul respectiv nu apare cuvântul carantină. Apare izolare la domiciliu, care poate să însemne propria locuință, locuința de vară, la țară, apartament închiriat, etc. (…) Sunt dezbateri care se fac pe cuvânt.
Planul acesta este unul pe care mi-l asum, eu l-am făcut pentru grupurile de lucru. (…) Documentul nu face referire la carantină”, a spus Cercel.

Cu privire la evoluția pandemiei și relaxarea socială, profesorul Adrian Streinu Cercel atrage atenția că trebuie să fim foarte prudenți, până în anul 2022, când va trece acest pericol.

„Trebuie să ne uităm foarte atent la ce urmează să se întâmple în România. Vedem că tendința este în creștere (a cazurilor de COVID -19, n.r). Înseamnă și apariția de cazuri severe. Trebuie să fim foarte atenți la ce urmează. Să fim cât se poate de prudenți, pentru că nu știm ce ne așteaptă. Dacă relaxarea socială este prea abruptă s-ar putea să avem probleme.
(…)Pandemia se termină în 2022, iar un vaccin e posibil să avem în toamna anului 2021”.

Giorgiana Radu, AMPress

loading...
1 Comentariu
  1. LevSt. spune

    Streinu Cercel, dupa ce a fost demis: Modul cum a fost discutat documentul este exemplu de fake news
    (Joi, 23 Aprilie 2020, ora 22:14)(….)___—–____ Iata ca se poate si „pe repede”(si individul a fost trimis in zona crepusculara) personal nu am nimic cu acest cercel, poate fi chiar bun profesionist, insa are deficiente la partea de integrare, probabil inca nu gaseste nicio legatura intre microbiologie si sociologie, dar medicina sub absolut toate aspectele, ramuri, specialitati, etc., este profund legata de social, probabil ca individul este cam homofob, se va crede un fel de Nicolaie Paulescu, macar ala a avut un geniu in zona diabetului, despre acest cercel nu am auzit nimic de marca…Ca -dupa el cetire- totul este „fake news”, nu prea surprinde, nici cei prinsi cu mana pe/in fundul sacului(altora) , nu recunosc, pana la urma (daca se fac investigatiile corecte), cred ca asta este motivul, cineva s-a sesizat ca tipul e pus pe imbogatire rapida, prin prisma acestor achizitii necontrolate(vrea el) si fara nicio explicatie ulteriora, asa cum a si cerut, raspicat…Cat despre „prudenta”, trebuia sa o arate cand si-a dat acceptul de a fi adusi in tara, sute de romani din zonele cele mai critice din lume(Italia, Franta si Spania), practic el ar trebui sa inteleaga mult mai bine ca altii, ca INCARCATURA de germeni (in aer, etc.)este definitorie in aparitia acestor gen de boli( gripale), ori aducand in tara pe acei roamni, nu s-a facut altceva decat sa se creasca logaritmic riscul ca aceia sa fi adus virusul in tara, chiar daca ei erau aparent sanatosi, iar pe autocarele si bagajele lor nu se vedea nimic, asta nu inseamna ca si aceste si multe alte suprafete nu au venit contaminate, in tara…Iar despre vaccin, ar trebui sa fim mai reluctanti, pana la urma omul nu poate suporta prea multe vaccinari,(chiar daca sunt bune), la un moment dat sistemul imunitar, asaltat de prea multi antigeni( unii f. diferiti) , nu va mai putea sorta proprile raspunsuri si o va lua razna, iar efectele vor fi si mai dezastruoase…Aceasta „pandemie” este una din acele boli care DE LA INCEPUT trebuia tratata ca „imunitate de turma”, adica trecerea a cat mai multa populatie prin boala, intr-un singur val si sortarea se facea natural(si nici economia nu suferea acest colaps), si -mai mult- aceste tipuri de virusi isi schimba -de la an la an- profilul, asa ca faci un vaccin pentru actuala tulpina, iar in toamna te loveste o cu totul alta, deci eficienta ZERO, a vaccinului…Plus ca rezerva de raspuns imunitar( a organismului uman) , trebuie sa fie disponibila pentru boli mai stabile si mult mai grave( gen antrax), in care vaccinarea este salvatoare…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult