Prognoza meteo pe două săptămâni, în fiecare regiune

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Iată cum va fi vremea până la 29 martie, în fiecare regiune:

BANAT
În prima săptămnă, vremea se va încălzi treptat, astfel încât, pe 19 și 20 martie, media temperaturilor maxime va ajunge la 17…18 grade. În intervalul 21-23 martie această medie va scădea pînă la 7 grade, iar apoi va crește ușor, de la o zi la alta, atingând 13 grade pe 29 martie. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, urmând un trend ascendent până pe 21 martie, când media lor va ajunge la 5 grade. În a doua săptămână cele mai scăzute valori termice nocturne din această regiune vor fi cuprinse, în medie, între -2 și 2 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 27-29 martie. Probabilitatea mai ridicată pentru precipitații slabe se estimează a fi în intervalul 21-24 martie.
CRIŞANA
În prima săptămnă, vremea se va încălzi treptat, astfel încât, pe 20 martie, media temperaturilor maxime va ajunge la 18 grade. În intervalul 21-23 martie această medie va scădea până la 7 grade, iar apoi va crește ușor, de la o zi la alta, spre 12 grade pe 29 martie. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, urmând un trend ascendent până pe 21 martie, când media lor va ajunge la 5 grade. În a doua săptămână, cele mai scăzute valori termice nocturne din această regiune vor fi cuprinse, în medie, între -3 și 0 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 28-29 martie. Probabilitatea mai ridicată pentru precipitații în general slabe se estimează a fi în intervalul 20-24 martie.
TRANSILVANIA
Între 16 și 21 martie vremea se va încălzi, iar temperaturile diurne vor crește de la 8 până la 14…15 grade, în medie regională. Ulterior va avea loc o răcire semnificativă, astfel încât pe 23 martie media temperaturilor maxime va fi de 3 grade, iar apoi valorile termice vor crește ușor de la o zi la alta, urmând să atingă o valoare medie de 10 grade la finalul celor două săptămâni de prognoză. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, fiind în creștere de la -8 grade la începutul primei săptămâni, până la 2 grade pe 21 martie, apoi în scădere spre -8 grade pe 23 martie, după care media temperaturilor minime va crește treptat, spre -2 grade la finalul intervalul de prognoză. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 20 martie, dar acestea vor fi în general slabe cantitativ, exceptând zilele de 21 și 22 martie, când pot fi mai însemnate.
MARAMUREŞ
Până spre sfârșitul primei săptămâni, media maximelor termice va fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât pe 20 martie va fi în jurul a 15 grade. Apoi vremea se va răci și temperaturile diurne vor marca o scădere, spre o valoare medie de 4…5 grade pe 22 – 23 martie, iar ulterior un nou proces de încălzire va determina, la sfârșitul intervalului, înregistrarea unei medii regionale a maximelor diurne de aproximativ 11 grade. Valorile termice nocturne vor avea o evoluție similară, caracterizată printr-o tendință de încălzire de până la 4 grade pe 21 martie, apoi urmează o scădere a temperaturii spre -5 grade la începutul celei de a doua săptămâni, pentru ca în ultimele zile ale prognozei regimul termic să marcheze o nouă creștere, spre aproximativ 0 grade la sfârșitul intervalului de prognoză. Până pe 19 martie probabilitatea pentru precipitații va fi extrem de redusă, dar în zilele de 20, 21 și 22 martie acestea se pot semnala pe arii relativ extinse, iar pe parcursul celei de a doua săptămâni vor fi prezente la nivel izolat aproape în fiecare zi.
MOLDOVA
Media temperaturilor maxime va crește până în jurul a 15 grade pe 19 și 20 martie, apoi va scădea accentuat spre o medie regională de 3 grade pe 23 martie, iar în următoarea perioadă va crește de la o zi la alta, atingând aproximativ 10 grade la sfârșitul celei de a doua săptămâni. Minimele termice vor fi și ele în creștere în primele zile, spre 5 grade pe 19 și 20 martie, apoi vor scădea spre -4 grade la începutul celei de a doua săptămâni, urmând ca ulterior să crească ușor și treptat, atingând 0 grade la finalul intervalului de prognoză. În primele zile ale intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi extrem de redusă, dar va crește pe 20, 21 și 22 martie, când precipitațiile vor fi posibile la nivel local, iar apoi, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, doar izolat.
DOBROGEA
Până în data de 20 – 21 martie, media temperaturilor maxime va fi în creștere de la o zi la alta, atingând aproximativ 15 grade. Apoi va avea loc o răcire a vremii, iar temperaturile diurne vor scădea, în medie regională, spre 4 grade pe 23 martie, pentru ca apoi să crească ușor și treptat până la finalul celei de a doua săptămâni, când se va înregistra o valoare medie de 10 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin valori medii ale temperaturilor minime în creștere spre 6….7 grade până în 21 martie. Apoi vor marca o scădere, spre aproximativ 0 grade în intervalul 23 – 25 martie, după care media minimelor nocturne va fi în creștere, până la 2…3 grade la sfârșitul celei de a doua săptămâni. Probabilitate de precipitații va fi extrem de redusă până pe 20 martie, apoi acestea se vor semnala aproape în fiecare zi până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, dar vor fi în general slabe cantitativ.
MUNTENIA
Media maximelor termice va fi în creștere de la 8 grade în prima zi, până în jurul a 17 de grade în data de 21 martie, apoi vremea se va răci și, pe 23 martie, se va înregistra o valoare medie de aproximativ 5 grade. Apoi va avea loc un proces de încălzire, iar media temperaturilor diurne va ajunge la 12 grade în ultima zi a intervalului de prognoză. Minimele termice vor fi, în medie, de -5 grade la începutul primei săptămâni, vor crește spre 5 grade pe 21…22 martie, apoi vor scădea spre -4 grade pe 24 martie. În ultimele zile media minimelor termice va crește treptat, spre 0 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi semnificativă doar în intervalul 21 – 23 martie, iar în rest acestea vor fi prezente numai cu totul izolat și trecător, cel mai probabil în a doua săptămână a intervalului de prognoză.
OLTENIA
Maximele termice, în medie, vor fi în creștere de la 8 grade în prima zi, până la 17…18 grade în data de 21 martie. Apoi, până în data de 23 martie, vremea se va răci și se va înregistra o valoare medie a maximelor în jurul a 6 grade. Până la sfârșitul intervalului va avea loc un proces de încălzire, iar media temperaturilor maxime va ajunge la 12 grade. Minimele termice vor fi, în medie, de -3 grade la începutul primei săptămâni, vor crește spre 4 grade în datele de 21 și 22 martie, apoi vor scădea spre -3 grade pe 24 martie. În a doua jumătate a intervalului, media minimelor termice va crește treptat, spre 0…1 grad la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 21 – 24 martie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi prezente cu totul izolat și trecător, cu probabilitate mai mare în a doua săptămână a intervalului de prognoză.
LA MUNTE
Media temperaturilor maxime va fi în creștere până în data de 20 martie, de la valori în jurul a 2 grade, la 6…7 grade. Apoi, până pe 23 martie, vremea se va răci, iar media maximelor va fi negativă și se va situa în jurul a -4 grade. După această dată, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară și în ultima zi a intervalului se vor înregistra maxime, în medie, de 1…2 grade. Valorile nocturne vor avea același parcurs și astfel, până în data de 21 martie acestea vor crește de la valori medii de -10…-9 grade, la -2…-1 grad. Până în 24 martie se va înregistra o scădere a mediilor nocturne spre -10 grade. Apoi, treptat, valorile minime vor crește din nou până la sfârșitul intervalului, când se vor înregistra, în medie, -7…-6 grade. Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 21-24 martie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi prezente cu totul izolat și trecător, cu probabilitate mai mare în a doua jumătate a intervalului de prognoză.

Distribuie prietenilor

AMPress