Prognoza meteo pe două săptămâni, în fiecare regiune

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni prognoza meteo pe două săptămâni. Iată cum va fi vremea în intervalul 13 – 26 mai, în fiecare regiune:

BANAT
Temperaturile maxime vor fi în scădere de la o medie de 23 de grade în prima zi, până la 18 grade în data de 15 mai. Va urma o încălzire treptată a vremii, astfel încât între 19 și 21 mai media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 25 de grade. Din data de 22 mai, variația maximelor termice nu va mai fi semnificativă, iar media lor va fi de 24 grade. Media temperaturilor minime va avea ușoare variații în prima săptămână, când se va situa între 9 și 11 grade, apoi va crește până în 21…22 mai când va atinge 13 grade, pentru ca până la sfârșitul intervalului să scadă ușor și să ajungă la 12 grade în ultima zi. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și importante cantitativ între 14 și 16 mai.

Distribuie prietenilor

CRIŞANA
Până pe data de 15 mai valorile termice diurne vor fi în scădere de la o medie de 23 de grade, la 19 grade. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar în jurul datei de 20 mai, media maximelor va fi în jurul a 25 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile diurne vor marca o scădere ușoară spre valori medii de 22…23 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații în prima săptămână, cu tendință de creștere spre sfârșitul acesteia, iar media acestora se va situa în jurul a 9 grade. În a doua săptămână, media valorilor nocturne va fi de 12…13 grade. Instabilitatea atmosferică se va menține pe tot parcursul intervalului. Vor fi averse pe aproape tot parcursul intervalului, mai importante cantitativ în intervalul 15-17 mai.

TRANSILVANIA
Valorile termice diurne vor avea ușoare variații până în data de 19 mai, iar media acestora va fi de 20…22 de grade. În intervalul 19-21 mai, temperaturile maxime vor marca o ușoară creștere, până la medii în jurul a 23 de grade. După data de 21 mai, variațiile termice vor fi nesemnificative și, în medie, valorile diurne se vor situa în jurul a 22 de grade. Variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, media acestora va fi de 8…10 grade, iar valorile mai ridicate se vor înregistra în jurul datei de 21 mai. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe aproape tot parcursul intervalului. Temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor fi mai importante in intervalul 15-18 mai.

MARAMUREŞ
Până la sfârșitul primei săptămâni valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative, iar media acestora va fi de 20…21 de grade. În intervalul 18-21 mai temperaturile maxime vor fi în creștere până la medii de 23…24 de grade. Până la sfârșitul intervalului, tendința temperaturii va fi de scădere ușoară, iar media valorilor diurne va fi de 22 de grade. În prima săptămână, minimele termice vor avea variații ușoare, iar media regională a acestora va fi de 9…10 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, valorile nocturne vor crește ușor până la medii de 11…12 grade, iar apoi se vor menține în jurul a 11 grade. Vremea va fi în general instabilă pe aproape tot parcursul intervalului. Vor fi averse, mai însemnate cantitativ în intervalul 15-17 mai.

MOLDOVA
Pe tot parcursul intervalului, valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative și, astfel, media regională a acestora va fi de 22…24 de grade. Minimele termice vor avea tendința de creștere ușoară în prima săptămână, apoi, până la sfârșitul intervalului, variațiile vor fi nesemnificative, iar media regională va fi de 10…12 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi îndeosebi în prima săptămână, iar cantități de apă mai însemnate vor fi posibile în intervalul 16-19 mai.

DOBROGEA
Până în data de 19 mai, temperaturile maxime vor fi în creștere ușoară, de la medii în jurul a 19 grade, la 22 de grade. În a doua săptămână, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, iar media regională se va situa în jurul a 22 de grade. Minimele termice vor crește ușor până la începutul celei de-a doua săptămâni, de la valori în medie de 11…12 grade la 13…14 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, variațiile temperaturilor nocturne nu vor fi importante, menținându-se o medie regională de 13…14 grade. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi îndeosebi în prima săptămână, iar în jurul datei de 19 mai vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

MUNTENIA
În prima săptămână media temperaturilor maxime va fi de 21…23 de grade, urmând ca la finalul acesteia, în data de 19 mai, să înceapă un proces de încălzire ușoară și se vor înregistra valori diurne, în medie, de 24…26 de grade. În cea de a doua săptămână a intervalului, regimul termic va avea mici variații de la o zi la alta, iar media temperaturilor maxime va fi în continuare de 24…26 de grade. Temperaturile minime vor crește treptat, de la medii de 10 grade la debutul intervalului, la 12…13 grade la jumătatea acestuia, apoi media valorilor nocturne se va menține în jurul a 11 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în prima parte a intervalului, când vor fi averse, mai însemnate cantitativ în intervalul 15-17 mai. Probabilitatea de ploaie se va menține și pentru a doua săptămână de prognoză, însă la cote mai reduse.

OLTENIA
Până în data de 17 mai, temperaturile maxime vor avea variații nesemnificative, iar media acestora se va situa în jurul a 20 de grade. În intervalul 17-19 mai, vremea se va încălzi și se vor înregistra medii ale maximelor până la 25 de grade. În a doua săptămână a intervalului, regimul termic va avea ușoare variații de la o zi la alta, iar mediile valorilor diurne se vor situa în jurul a 24 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative în prima săptămână, urmând a se înregistra medii în jurul a 11 grade, iar din data de 20 mai vor crește ușor până la 12…13 grade. În a doua săptămână mediile minimelor vor avea variații ușoare, de la 10 grade la 13 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 17 mai.

LA MUNTE
Temperaturile maxime, în medie, în prima săptămână vor fi de 11…13 grade, iar în cea de-a doua, de 13…15 grade. Media temperaturilor nocturne, în prima jumătate a intervalului, se va situa în jurul a 5 grade, iar a doua parte, în ușoară creștere, va fi de 6…7 grade. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 18 mai.

AMPress