• Home
  • Prima
  • Prognoza meteo pe două săptămâni. Primăvara mai întârzie

Prognoza meteo pe două săptămâni. Primăvara mai întârzie

ploaie martie 1

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza pe două săptămâni. Iată cum va fi vremea până pe 13 martie, în fiecare regiune a țării:

BANAT
Până pe 8 martie valorile termice, îndeosebi cele nocturne se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei perioade, respectiv la nivelul regiunii temperaturi minime de -4…-2 grade. Temperaturile maxime estimate în această perioadă, vor crește ușor, de la o medie de 6 grade în primele zile, spre 8 grade. Spre mijlocul lunii martie se întrevede o încălzire treptată a vremii, astfel că temperaturile maxime vor atinge o medie de 13…14 grade, iar minimele se vor apropia de 0 grade. Trecător vor fi precipitații slabe la începutul intervalului, iar cu o probabilitate relativ ridicată și după 6 martie.

CRIŞANA
Până pe 8 martie valorile termice, îndeosebi cele nocturne se vor situa sub normele climatologice, respectiv o medie a acestora de -5…-3 grade, iar temperaturile maxime estimate în această perioadă vor oscila între 5 și 8 grade. Spre mijlocul lunii martie se întrevede o încălzire treptată a vremii, astfel că temperaturile maxime vor atinge o medie de 10…12 grade, iar minimele se vor apropia de 0 grade. Trecător vor fi precipitații slabe, cu o probabilitate relativ ridicată după 6 martie.

TRANSILVANIA
Vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi de 2…4 grade până pe 8 martie, apoi se va încălzi ușor și treptat și se va ajunge la o medie a acestora de 8…9 grade. În timpul nopților se vor înregistra minime termice de -7…-5 grade, însă vor fi și intervale mai reci în care, îndeosebi în estul regiunii, temperatura va scădea și sub -10…-9 grade. Temporar se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 1 – 3 martie, dar și după 7 martie.

MARAMUREŞ
Vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi de 4…6 grade până pe 8 martie, apoi se va încălzi ușor și treptat și se va ajunge la o medie a acestora de 8…10 grade. În timpul nopților se vor înregistra minime termice, în general, de -6…-4 grade, valori ușor mai ridicate urmând a se înregistra spre mijlocul lunii martie. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare după 7 martie.

MOLDOVA
Procesul de răcire va continua la debutul calendaristic al primăverii, când media temperaturilor maxime va scădea la 0 grade, iar ulterior, chiar dacă se va înregistra o creștere ușoară a acestora, până pe 9 martie, la nivelul regiunii nu se vor depăși 3…5 grade. După acest interval se întrevede o încălzire ușoară și treptată, astfel că spre mijlocul lunii martie se pot înregistra temperaturi în jur de 10 grade. Nopțile vor fi reci pe tot parcursul intervalului, cu o medie a temperaturilor minime de -4…-2 grade, însă în perioada 6 – 10 martie se pot înregistra valori mai scăzute, local sub -6 grade. Temporar se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 28 februarie – 2 martie, dar și după 7 martie.

DOBROGEA
În primele 3 zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de numai 2 grade, cu mult sub normele climatologice, iar vântul va amplifica senzația de frig. Ulterior valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate, iar până în 9 martie se vor înregistra valori medii de 4…6 grade. De asemenea și în această regiune, spre mijlocul lunii martie se va încălzi treptat, urmând a se înregistra temperaturi maxime de 8…10 grade. Temperaturile minime vor fi în general de -2…0 grade, valori mai scăzute fiind posibile în perioada 6 – 10 martie. La începutul perioadei temporar se vor semnala precipitații, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul intervalului, doar trecător și pe arii restrânse vor fi posibile precipitații, cu o probabilitate mai mare după 7 martie.

MUNTENIA
În primele 3 zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de numai 2…4 grade, cu mult sub normele climatologice. Ulterior valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate, iar până în 9 martie se vor înregistra valori medii de 6…8 grade. Spre mijlocul lunii martie se va încălzi treptat, urmând a se înregistra temperaturi maxime în jur de 10 grade. Nopțile vor fi reci în cea mai mare parte a intervalului, cu minime termice în general de -4…-2 grade, valori mai scăzute fiind posibile în perioada 6 – 10 martie. La începutul perioadei temporar se vor semnala precipitații, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate. În restul intervalului probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după 7 martie.

OLTENIA
În primele 2 zile ale intervalului, la nivelul regiunii se vor înregistra temperaturi maxime în jur de 5 grade, apoi până spre 9 martie sunt estimate valori ușor mai ridicate, în medie de 7…8 grade, iar până spre mijlocul lunii martie se va ajunge la 11…12 grade. Nopțile vor fi reci în cea mai mare parte a intervalului, cu minime termice în general de -4…-2 grade. La începutul perioadei temporar se vor semnala precipitații slabe cantiativ, iar în restul intervalului probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 7 și 8 martie.

LA MUNTE
În prima jumătate a lunii martie vremea se va menține rece, geroasă în timpul nopților și dimineților. Temperaturile maxime mediate pentru toată zona montană se vor menține negative până în 10 martie, la valori cuprinse între -6 și -2 grade, iar ulterior se va încălzi ușor, iar la finalul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate temperaturi de 1…2 grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru valorile nocturne, care vor avea o medie de -11…-9 grade până în 10 martie, apoi se va înregistra o creștere treptată spre -6…-5 grade. Temporar se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 28 februarie – 3 martie, dar și după 7 martie.

AMPress

Parteneri