• Home
  • Prima
  • Prognoza meteo pentru luna decembrie

Prognoza meteo pentru luna decembrie

vreme de craciun 1

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 30.11.2020 – 07.12.2020
Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zona versanților sudici ai Carpaților Meridionali. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local deficitare în regiunile nord-vestice.

Săptămâna 07.12.2020 – 14.12.2020
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-estice.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 14.12.2020 – 21.12.2020
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.
Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor excedentar, lcoal, în regiunile sudice.

Săptămâna 21.12.2020 – 28.12.2020
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, al nivelul întegii țări.
Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

AMPress

Parteneri