Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Estimările meteorologice sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice.
Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice, dar și local deficitar în extremitatea de nord a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.
Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Distribuie prietenilor

Săptămâna 12.07.2021 – 19.07.2021
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în jumătatea de nord-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.
Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână.

Săptămâna 19.07.2021 – 26.07.2021
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în vest și nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud și sud-est.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în regiunile sud-vestice, dar și deficitare în extremitatea de nord a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

AMPress