• Home
  • Prima
  • Prognoza meteo pentru vara 2019: iunie, iulie, august

Prognoza meteo pentru vara 2019: iunie, iulie, august

prognoza vara 1

Prognoza meteo pentru vara 2019 anunță temperaturi caniculare și furtuni! Lunile iunie, iulie, august 2019 aduc zile toride, dar și și averse sub formă furtuni și descărcări electrice!

Comparativ cu anii trecuți, prognoza meteo în România pentru cele trei luni de vară anunță valori termice ridicate, dar mult mai bogată în precipitații.

Iunie
Luna iunie debutrează cu cer parțial noros și posibilitatea de averse. Temperaturile se vor situa în prima săptămână între 26 -28 grade C, iar cele minime de 15-17 grade C. Atmosfera nu va prezenta modificări speciale până către finalul lunii când valorile în termometre cresc până la 30 de grade, dar apar și aversele însoțite de furtuni cu fulgere.

Iulie
Luna iulie este, prin definiție, cea mai călduroasă lună de vară. În România, temperaturile maxime absolute au fost de 44,3 grade Celsius, raportate la Calafat în anul 2007, în timp ce temperatura minimă lunară a coborât la -8 grade Celsius, aceasta datând din anul 1933, de la staţia meteorologică Vf. Omu, conform datelor privind caracterizarea climatică a lunii iulie publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie .

Continuarea pe a1.ro

Parteneri