• Home
  • Prima
  • Prognoza pe două săptămâni. Iată cum va fi vremea până la jumătatea lui decembrie

Prognoza pe două săptămâni. Iată cum va fi vremea până la jumătatea lui decembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni. Iată cum va fi vremea în intervalul 2 – 15 decembrie, în fiecare regiune a țării:

BANAT
Intervalul va debuta cu vreme rece, mai ales în cursul nopților, astfel că se vor înregistra temperaturi maxime de 2…6 grade și minime de -6…-1 grad, în medie. În intervalul 7-10 decembrie, procesul de încălzire a vremii va determina valori diurne de 7…10 grade și nocturne de 0…4 grade, mediat regional. Ulterior, temperatura va avea variații de la o zi la alta, iar estimările prognostice indică situarea valorilor în jurul sau chiar peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. Vor fi precipitații mixte la începutul inervalului, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou în cea de-a doua săptămână.

CRIŞANA
Vremea va fi rece în prima parte a intervalului când se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 1…5 grade și minime de -6…-2 grade. În perioada 7-10 decembrie, încălzirea vremii va determina valori diurne de 5…10 grade și nocturne de 0…3 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, vor fi variații termice de la o zi la alta, dar în ansamblu se estimează un regim termic ușor peste cel normal în a doua decadă a lunii decembrie. Vor fi precipitații mixte la debutul perioadei de referință, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi din nou în creștere în cea de-a doua săptămână.

TRANSILVANIA
Intervalul va debuta cu o vreme rece, în special dimineața și noaptea, când minimele vor fi negative în toată regiunea și se vor situa într-un ecart mediu de -8…-3 grade; valorile diurne vor fi în general de 0…4 grade. Ulterior, încălzirea vremii va determina în perioada 7-10 decembrie înregistrarea unor temperaturi mediate regional de 4…8 grade ziua și de -2…1 grad noaptea. Până la sfârșitul intervalului de prognoză estimările prognostice indică o probabilitate mai mare pentru un regim termic caracterizat de valori -mai ales cele maximepeste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului vor fi predominant ninsori, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou în cea de-a doua săptămână.

MARAMUREŞ
Va fi o vreme rece în primele zile, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 0…4 grade și minime de -8…-4 grade. Din data de 7 decembrie vremea se va încălzi determinând valori diurne de 5…8 grade și nocturne de -3…-1 grad. Apoi, după 10 decembrie, vor fi variații termice de la o zi la alta, dar în ansamblu se estimează un regim termic caracterizat de valori ușor peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului va ninge, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou după data de 8 decembrie.

MOLDOVA
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme relativ rece, cu temperaturi maxime de 2…5 grade și minime de -5…-3 grade. Încălzirea vremii din perioada 7-10 decembrie va determina înregistrarea unui ecart mediu diurn de 5…8 grade și nocturn de -2…2 grade. Ulterior, temperatura va avea variații de la o zi la alta, iar estimările prognostice indică situarea acestora în jurul sau chiar peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului vor fi mai ales ninsori și lapoviță, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe cantitativ va fi din nou în creștere începând cu data de 10 decembrie.

DOBROGEA
Vremea va fi în răcire la începutul intervalului, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 2…7 grade și minime de -2…3 grade. În perioada 7-10 decembrie, încălzirea treptată a vremii va determina valori diurne de 8…11 grade și nocturne de 2…5 grade. Ulterior, temperatura va avea variații de la o zi la alta, iar estimările prognostice indică situarea acestora peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare după data de 10 decembrie.

MUNTENIA
Până în jurul datei de 6 decembrie, vremea va fi rece, mai ales dimineața și noaptea, cu temperaturi minime de -5…0 grade, mediat regional, în timp ce maximele se vor încadra între 2 și 6 grade. Apoi, în perioada 7-10 decembrie, încălzirea treptată a vremii va determina valori diurne de 8…11 grade și nocturne de 2…5 grade. Ulterior, temperatura va avea variații de la o zi la alta, iar estimările prognostice indică situarea acestora peste cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului, local vor fi ploi, lapoviță și trecător ninsori slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou după data de 10 decembrie.

OLTENIA
Vremea va fi în răcire în prima parte a intervalului, cu valori termice apropiate de cele climatologic specifice, maxime de 3…6 grade și minime de -6…-1 grad, în medie. În perioada 7-10 decembrie vremea se va încălzi determinând valori diurne de 6…11 grade și nocturne de -2…2 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, vor fi variații termice de la o zi la alta, dar în ansamblu se estimează un regim termic caracterizat de valori ușor peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului vor fi precipitații slabe, mixte, iar probabilitatea de apariție a acestora va crește din nou după data de 10 decembrie.

LA MUNTE
La începutul intervalului va fi o vreme rece, cu valori medii de -6…-2 grade ziua și -12…-8 grade noaptea. Între 6 și 10 decembrie, valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creștere, astfel că maximele se vor încadra între 2 și 6 grade, iar minimele între -5 și -1 grad, în medie. Va ninge la începutul intervalului, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi din nou în creștere începând cu 10 decembrie.

AMPress

Parteneri