• Home
  • Știri
  • Proprietarii magazinelor de cartier, despre ordonanța ieftinirii: Nu are cum să se întâmple

Proprietarii magazinelor de cartier, despre ordonanța ieftinirii: Nu are cum să se întâmple

magazin cartier

Proprietarii magazinelor mici, de cartier, sunt îngroziți de ideea Guvernului și încearcă să găsească soluții ca să scape de faliment.

Ordonanța ieftinirii alimentelor de bază, acea listă cu 14 produse de bază care au deja prețuri mici, a fost adoptată de Guvern. Pe tot lanțul comercial, măsura este contestată și a primit critici inclusiv de la Consiliul Concurenței. Specialiștii au atras atenția că s-ar putea ajunge la penurie, dar și la scumpiri în cazul celorlalte produse, care nu sunt vizate de plafonarea adaosului comercial la 20%.

Proprietarii magazinelor mici, de cartier, sunt îngroziți de ideea Guvernului și încearcă să găsească soluții ca să scape de faliment.

Proprietar: Nu o să le mai luăm dacă nu avem profit, nu?

Proprietar: Ideea e că, în mare, noi suntem afectați, oricum, de supermarketuri! Existăm prin inerție, că picură! Și dacă se mai întâmplă și chestia asta… îți dai seama că nu e de bine! Eu, că nu am capacitate la palet, îmi dă preț mai scump decât le iese lor în supermarket, la raft, prețul final!

Angajată: Pot să reducă, cu cât vor! Tu vinzi cu cât vrei!

Proprietar: Cum sunt promoțiile la mall… Se ridică prețul cu o lună înainte, și în ziua promoției te duci și zici „mamă, e la reducere”, dar, de fapt, îl cumperi la prețul la care era acum o lună și o zi!

Proprietar: Nu au cum să scadă, pentru că nu ai cum să îmi spui mie cât să câștig eu, asta e o tâmpenie ca să câștige ei niște voturi! Nu are cum să se întâmple! Păi, cum, îți spun eu ție, dacă muncești de dimineața până seara câți bani să iei?

Proprietar: Oricum suntem loviți din toate punctele noi, așa că…

Proprietar: Dau faliment unul după altul! Dau faliment magazinele mici, unul după altul!

Continuarea pe digi24.ro

Parteneri