• Home
  • Prima
  • Propunerile ministrului Justiției pentru şefia Parchetului de pe lângă ÎCCJ, DNA și DIICOT

Propunerile ministrului Justiției pentru şefia Parchetului de pe lângă ÎCCJ, DNA și DIICOT

predoiu 5

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, marţi, propunerile pentru şefia Parchetului de pe lângă ÎCCJ, DNA și DIICOT.

„În temeiul art. 54 din Legea nr.304/2004 privind Statutul magistraților, voi adresa Președintelui României, Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire:
• pentru funcția de Procuror General al României, doamna procuror Gabriela Scutea;
• pentru funcția de Procuror-șef al DNA, domnul procuror Crin Bologa;
• pentru funcția de Procuror-șef al DIICOT, doamna procuror Giorgiana Hosu”, arată un comunicat al ministerului Justiției.

„Voi înainta propunerile către CSM, Secția de procurori, în vederea avizării, în termenul anunțat inițial de Ministerul Justiției, respectiv mâine, 22.01.2020.

Între 27 și 31 ianuarie, Ministerul Justiției va continua interviurile cu candidații anunțați pentru celelalte funcții, după aceeași procedură, iar anunțurile vor fi făcute până la termenul stabilit, respectiv 3 februarie, pe măsură ce îmi voi forma decizia.

Revenind la propunerile anunțate, procedura este în curs, urmează etapa avizării la CSM, Secția de procurori și decizia Președintelui României. De aceea, nu voi face foarte multe comentarii.

Am ales candidații care au prezentat simultan competență și experiență. M-am ferit de experimente, pentru că situația în care se află Ministerul Public nu permite experimente”, susține Cătălin Predoiu, potrivit comunicatului citat.

AMPress

Parteneri