• Home
  • Știri
  • Protest cu incidente al simpatizanților AUR, în fața Palatului Parlamentului. Ludovic Orban și deputatul UDMR Csoma Botond au fost agresați

Protest cu incidente al simpatizanților AUR, în fața Palatului Parlamentului. Ludovic Orban și deputatul UDMR Csoma Botond au fost agresați

Orban cu AUR captura tv tn

Câteva zeci de persoane, venite să protesteze faţă de un proiect de lege care se discută în plenul Parlamentului s-au agitat şi s-au îmbrâncit cu jandarmii. Fostul premier Ludovic Orban, lider al formațiunii Forța Dreptei, a fost agresat, când încerca să intre în instituţie. În mijlocul manifestanţilor violenți a nimerit și liderul deputaților UDMR care a fost ameninţat de cei prezenţi.

Fostul premier Ludovic Orban spune că jandarmii nu i-au permis accesul în Parlament pe la intrarea obișnuită și l-au pus să ocolească clădirea până la intrarea de pe partea opusă. Astfel, a nimerit chiar în mijlocul protestatarilor. Susține că a fost scuipat, lovit și înjurat.

Orban a fost întrerupt în timp ce făcea declarații despre incident, de un deputat al AUR.

„Sunt parlamentari care au asmuţit oamenii, care au determinat oamenii să mă înjure, să mă lovească, să mă scuipe”, a declarat Orban, care s-a referit la faptul că a fost agresat atunci când a intrat în Palatul Parlamentului pe cale pietonală, accesul fiind blocat de protestatari ai AUR, potrivit stiri.tvr.ro.

„Domnule Orban, minţiţi, oamenii sunt frustraţi. Sunteţi în politică de 33 de ani, nu se leagă nimic de numele dumneavoastră. Nu înţelegeţi că sunt frustraţi oamenii?”, a intervenit Dan Tanasă, care a venit în spatele lui Ludovic Orban, pe care nu l-a mai lăsat să vorbească.

La intervenţia lui Orban, care a încercat să discute cu el, Tanasă a spus: „O regulă de bun simţ spune să nu veniţi atât de aproape de mine! Nu intraţi în spaţiul meu intim”.

„Nu minţiţi, nu aţi fost agresat!”, a continuat Tanasă către Orban.

Ludovic Orban a declarat, miercuri, în plen, că nu i s-a permis accesul în Parlament pe la intrarea deputaţilor de către dispozitivul de jandarmi, în jurul clădirii fiind şi protestatari AUR, printre care „bătăuşi de profesie” care l-au înjurat şi lovit cu coatele şi picioarele.

„Am fost scuipat, am fost înjurat, am fost îmbrâncit în repetate rânduri, am fost lovit atât la vedere, cât şi lovit mişeleşte, cu coate şi cu picioare, ca să înţelegeţi că sunt nişte bătăuşi de profesie care sunt adunaţi acolo şi care nu s-au mişcat natural împotriva mea, ci au fost provocaţi, asmuţiţi să comită acte de violenţă împotriva mea. Cine erau acolo? AUR, marea majoritate a manifestanţilor sunt manifestanţi AUR care sunt instigaţi să aibă un asemenea comportament violent. N-au făcut-o de capul lor, au fost pur şi simplu instigaţi, au fost parlamentari AUR prezenţi acolo, au fost lideri AUR prezenţi acolo între manifestanţi”, a susţinut Orban.

Deputatul a completat că deputatul AUR Antonio Andruşceac a încercat totuşi să oprească agresiunea împotriva sa.

El a criticat comportamentul anti-democratic al protestatarilor aflaţi în jurul Parlamentului, dar şi faptul că a fost acuzat ulterior că minte în declaraţiile făcute presei.

„Există filmări care arată comportamentul agresiv, gratuit, nemotivat, împotriva unui om care, culmea, susţine punctele de vedere ale celor care au manifestat. Aşa ceva este împotriva firii! (…) Asta nu e democraţie, nu aşa susţii un punct de vedere, prin adunarea golanilor, derbedeilor, bătăuşilor, prin agresarea unor oameni care au opinii diferite. Astăzi am încasat-o eu, mâine orice cetăţean care are o altă opinie poate să o încasează”, a completat Orban.

Jandarmeria București susţine că l-ar fi ajutat pe Orban să ajungă într-o zonă de siguranţă.

Și un liderul depuților UDMR, Csoma Botond, spune că a fost ameninţat şi agresat de protestatari.

„Eu vin pe jos la Parlament şi am venit prin strada Izvor, pe trotuar, pe partea Palatului Parlamentului. Jandarmii mi-au spus că nu pot intra la prima intrare, m-am îndreptat către următoarea intrare, am trecut printre protestatari, m-au huiduit şi sigur că şi m-au şi ameninţat, dar n-am fost lovit. Au zis: Luaţi-i gâtul!”, deci un discurs agresiv. Cred că m-au recunoscut, dacă au zis „Afară cu UDMR-ul!”. M-am îndreptat către cealaltă intrare şi atunci am auzit nişte paşi, nişte persoane alergând în spatele meu, dar jandarmii i-au oprit. (…) Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat Csoma Botond la Parlament.

Simpatizanții AUR a protestat în fața Parlamentului față de Legea prevenirii separării copilului de familie, discutată în plenul Camerei Deputaților.

Parteneri