• Home
  • Știri
  • Protest de amploare la Madrid. 30.000 de spanioli au cerut demisia Guvernului

Protest de amploare la Madrid. 30.000 de spanioli au cerut demisia Guvernului

madrid

La Madrid, 30 de mii de spanioli au protestat, cerând demisia Guvernului. Principala nemulţumire este legată de reforma codului penal care a micşorat pedeapsa pentru răzvrătire, lăsându-i pe principalii condamnaţi pentru referendumul de independenţă din Catalonia fără capete de acuzare, notează stiri.tvr.ro.

Manifestaţia vine la câteva zile după ce extremiştii catalani au ieşit din nou în stradă pentru a cere separarea de Spania.

Guvernul a înlocuit delictul de răzvrătire în noul cod penal cu dezordine publică, fapt ce nu i se poate atribui lui Carles Puigdemont. Fostul lider separatist este acuzat acum doar de delapidare şi nesupunere, pentru care pedepsele au fost de asemenea reduse.
Imediat după intrarea în vigoare a noii legislaţii liderii catalani au readus în discuţie ideea unui nou referendum. Spaniolii cer respectarea democraţiei şi îl acuză pe Sanchez de trădare.

Nu este singurul protest legat de reforma codului penal. În urma adoptării legii cunoscute ca „Doar DA înseamnă DA!” în jur de 250 de violatori şi agresori au ieşit din închisori, în urma reducerii pedepselor.

Parteneri