Protest împotriva obligativității vaccinării, sâmbătă, în Capitală

Peste 150 de persoane de diferite vârste au protestat sâmbătă, în Parcul Izvor din Capitală,  împotriva obligativității vaccinării.
Protestarii au adus o stație de amplificare și au fluturat steaguri ale României, iar Tenorul Vlad Miriță a cântat „Deșteaptă-te Române”.
„Vrem medici, conștiință, nu funcționari publici”, „Libertatea e un drept, vaccinarea e o alegere”, „Vaccinarea obligatorie este încălcarea drepturilor omului, încălcarea proprietății”, „Unde există risc, trebuie să existe alegere”, „Vrem sănătate și acces la servicii medicale decente, nu vaccinări obligatorii”, „Vaccinarea obligatorie = autism = sterilizare = exterminare”, „Vaccinarea obligatorie = moarte sigură”, au scris aceștia pe bannere, potrivit Agerpres.
„Mai sunt 15 zile până la votarea de către Camera Deputaților a proiectului de lege privind vaccinarea populației în România și ne-am gândit să tragem un semnal de alarmă prin intermediul căruia opinia publică, dar și parlamentarii români, să realizeze că acest proiect de lege este unul neconstituțional, încalcă și alte legi naționale, dar și internaționale, convenții și tratate la care România a achiesat. Din păcate, populația nu cunoaște faptul că prin intermediul acestui proiect de lege vor fi vaccinați și adulții, anumite clase socio-profesionale vor fi beneficiare ale acestui proiect. Nu se cunoaște faptul că, în cazul unei epidemii, întreaga populație va fi vaccinată, iar din păcate, declanșarea epidemiei se poate face, conform proiectului de lege, și în urma unei recomandări a OMS, ceea ce, în opinia noastră, nu ar fi un lucru normal, corect”, a declarat președintele Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu.
El a spus că ar fi fost necesară o campanie de informare a populației care să dureze mai mulți ani. Potrivit acestuia, vor mai fi organizate astfel de proteste, în același loc, în fiecare zi de luni în săptămânile care vor urma.
Daniel Tofan, participant la protest, a afirmat că este împotriva obligativității vaccinării, și nu împotriva vaccinării, conform sursei citate mai sus.