Protest în Piața Universității: „Pentru noi, declarațiile lui Klaus Iohannis au fost o imensă trădare”

unire Sâmbătă seara, în Piața Universității, câteva zeci de persoane au protestat față de poziția exprimată de președintele Klaus Iohannis în ceea ce privește unirea cu Republica Moldova. Mitingul a fost organizat de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”.

„ Noi vrem să aibă Administrația Prezidențială o poziție constructivă și să lucreze concret pentru frații noștri, pentru 3 milioane de români de peste Prut. Singura șansă a Republicii Moldova de stabilitate, de integrare europeană și de luptă pentru bunăstare este alături de România, făcând parte din România, așa cum a făcut parte și în perioada interbelică”, a declarant președintele  Platformei Unioniste, George Simion.
„Pentru noi, declarațiile lui Klaus Iohannis au fost o imensă trădare” a spus acesta, acuzându-l pe președinte că se contrazice singur.

„Drumul spre Europa trebuie consolidat, situația din Moldova trebuie să se stabilizeze, economia moldoveană trebuie să repornească. Următorul pas, după părerea mea, este integrarea europeană a Moldovei, iar cealaltă parte — unirea — poate fi discutată atunci când și într-o parte și în alta a Prutului lucrurile sunt foarte stabile și merg bine”.. este declarația lui Klaus Iohannis care a enervat liderul mișcării unioniste. Simion  a amenințat că-și va muta protestul în fața Palatului Cotroceni și va recurge la forme extreme de protest.

Distribuie prietenilor

Giorgiana Radu, AMPress