• Home
  • Prima
  • Protest inedit pe treptele Curții de Apel din București, la 6 ani de la tragedia „Colectiv”

Protest inedit pe treptele Curții de Apel din București, la 6 ani de la tragedia „Colectiv”

protest colectiv

În ziua în care se împlinesc 6 ani de la tragedia din clubul „Colectiv”, 65 de oameni s-au întins pe treptele Palatului de Justiție din București și s-au acoperit cu cearceafuri albe. Lângă ei, portretele celor 65 de tineri care au murit în urma incendiului teribil din noaptea de 30 octombrie 2015.

Supraviețuitorii și rudele victimelor le reproșează autorităților că încă nu s-a făcut dreptate în acest caz și că sistemul sanitar e la fel de prost echipat ca la momentul tragediei.

Nici acum instanța nu a stabilit definitiv vinovații, așa că rudele celor care au pierit și supraviețuitorii tragediei au simțit că trebuie să protesteze față de lentoarea cu care magistrații judecă acest proces.

Zeci de persoane au adus sâmbătă în faţa clubului Colectiv panouri cu fotografii ale celor care au murit în incendiu, ele fiind ulterior mutate pe scările Curţii de Apel Bucureşti, unde a avut loc protestul inedit. Imaginile de pe panouri erau însoţite de informaţii privind vârsta şi ocupaţia victimelor, notează digi24.ro.

De la Curtea de Apel, oamenii au plecat în marș înapoi la fostul club Colectiv, acolo unde au aprins lumânări și au adus flori. Între orele 20:30 și 22:30 urma să aibă loc o adunare publică la clubul Colectiv.

Foto – Inquam Photos/Octav Ganea

Parteneri