• Home
  • Prima
  • Proteste în Capitală, după incendiul de la „Matei Balș”

Proteste în Capitală, după incendiul de la „Matei Balș”

protest bals

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor a organizat, sâmbătă, un protest la sediul Ministerului Sănătăţii, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş”.

Participanții au purtat steaguri şi vuvuzele, scandând lozinci precum „Demisia!”, „Jos Guvernul!”, „Ruşine să vă fie!” sau „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”.

Principala revendicare a protestatarilor a fost demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Am venit astăzi, în faţa Ministerului Sănătăţii, pentru a spune stop batjocurii din ţara noastră. Ne-au condus toţi: PSD, PNL, USR. Sunt aceeaşi gaşcă care fură banii de la sănătate, care fură banii de la educaţie, care fură banii pentru autostrăzi, care ne omoară cu zile de 31 de ani. De ce nimeni nu a organizat un protest imediat după incendiu? Pentru că în România se iese la protest doar la comandă. Acum trei luni, acest ministru cerea demisii şi cerea măsuri de urgenţă. De o lună, este ministru, a luat urgent acele măsuri? Nu am văzut, după cum nu am văzut să fie contestat cel care supervizează toate achiziţiile din domeniul sănătăţii – Raed Arafat. (…) Or să ne omoare pe toţi, trebuie să ieşim în stradă, toţi românii. Vlad Voiculescu vrea să privatizeze ce a mai rămas de privatizat. La 24 de ore de la această tragedie, nu vedem nicio demisie. (…) Preşedintele acestei republici este plecat la schi”, a declarat liderul AUR, George Simion, potrivit Agerpres.

El a mai spus că protestatarii i-au adus o bicicletă ministrului Vlad Voiculescu, ca să plece cu ea acasă.
După orele 18.00, protestatarii au plecat în marș spre Institutul „Matei Balș”.

Parteneri