• Home
  • Știri
  • Proteste în toate penitenciarele. „Azi e primul avertisment, luna viitoare s-ar putea să blocăm activitatea o săptămână”

Proteste în toate penitenciarele. „Azi e primul avertisment, luna viitoare s-ar putea să blocăm activitatea o săptămână”

penitenciar 1

Șase mii de angajați din penitenciare refuză să facă miercuri ore suplimentare. Iar în timpul programului, vor respecta întocmai toate procedurile și regulile, ceea ce va duce la blocarea activității. Sunt afectate programul de vizite, programul de plimbări, ieşirea la punctele de lucru și prezentarea deţinuţilor la instanţe. Sindicaliștii din penitenciare sunt nemulțumiți de salarii, dar și de intenția coaliției de guvernare de a schimba legea pensiilor speciale. În cazul lor, vârsta de pensionare ar urma să crească la 65 de ani.

Protestul a început la Penitenciarul Rahova și aproximativ 100 de angajați refuză să intre la muncă.

„În lipsa acestor 100 de oameni care să intre în unitate, Penitenciarul Rahova se blochează. Dacă noi nu dăm verde, nu se mai pot face activități. O instituție care reușește să se mențină în viață, noi o menținem pe aparte, numai printr-un exces de muncă suplimentară. (…) Noi demonstrăm că o instituție care se declară sigură este de fapt ușor de făcut nefuncțională dintr-un gest simplu, adică utilizăm posibilitatea să refuzăm munca suplimentară”, spune Ștefan Toroc, președintele Național al Polițiștilor din Penitenciare, potrivit digi24.ro.

„Azi e primul avertisment, luna viitoare s-ar putea să blocăm pentru o săptămână activitatea. Muncesc pe lună cate 24 de ore suplimentar”, spune liderul de sindicat de la Penitenciarul Poarta Albă, din Constanța.

Mai mult aici

Parteneri