• Home
  • Știri
  • Proteste la Chișinău. Poliția a arestat 54 de persoane „cu caracter dubios”. Patru alerte cu bombă în capitala Republicii Moldova

Proteste la Chișinău. Poliția a arestat 54 de persoane „cu caracter dubios”. Patru alerte cu bombă în capitala Republicii Moldova

protest moldova

La Chișinău au fost înregistrate duminică patru alerte cu bombă, inclusiv una la aeroport, în aceeași zi în care în capitala Republicii Moldova are loc un protest anti-guvernamental organizat de partidul lui Ilan Șor. Poliția locală a anunțat că a reținut 54 de participanți la protest „cu comportament dubios” și a calificat acțiunile „ca parte continuă a măsurilor de destabilizare a țării”. Șeful Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova anunțase anterior dejucarea unui plan de destabilizare a țării pus la cale de Federația Rusă.
La mitingul de protest de la Chișinău au avut loc altercații între manifestanți și forțele de ordine.

„Persoanele care s-au întrunit astăzi la protestul din centrul Capitalei dau dovadă de comportament agresiv față de oamenii legii, anunță poliția într-un comunicat de presă, preluat de deschide.md, potrivit digi24.ro.

„54 de participanți la protest, dintre care 21 de minori, cu comportament dubios și obiecte interzise la ei, au fost conduși la Inspectorat pentru identificare și documentare”.
În aceeași zi s-au înregistrat la Chișinău cel puțin patru alerte cu bombă. O astfel de alertă a fost înregistrată în jurul orei 12:50, la Aeroportul Internațional Chișinău, informează deschide.md.

Personalul aeroportuar și călătorii au fost evacuați din clădire, iar procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendată.
„Poliția califică aceste acțiuni ca parte continuă a măsurilor de destabilizare”, au precizat autoritățile locale.

Alertele false cu bombă au devenit de altfel parte integrantă a vieţii cotidiene din Republica Moldova, consumând resurse oficiale, potrivit Ministerului de Interne, care a indicat că autorităţile au primit peste 400 de alerte false prin telefon sau prin e-mail vara trecută, ceea ce a necesitat intervenţii a circa 9.000 de poliţişti.

Parteneri