PSD ameninţă Uniunea Europeană. Dacă Laura Codruţa Kovesi va deveni  procuror şef  iese scandal continental

 

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană, înlocuitoarea Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European, anunţă printr-un comunicat de presă că dacă  Laura Codruţa Kovesi va fi numită procuror şef european partidul său va declanşa un scandal la nivel continental.

Deputatul PSD scrie că numirea în această funcţie a fostului procuror şef DNA va afecta  nu  doar imaginea României, ci a Uniunii Europene.

Distribuie prietenilor

„Am sesizat la nivelul Parlamentului European grave vicii de procedură în ceea ce priveşte votul candidaţilor pentru şefia Parchetului European, vot exprimat în cele două comisii, LIBE şi CONT…Din acest punct de vedere, mă simt datoare să amintesc tuturor, inclusiv susţinătorilor d-nei Kovesi, faptul că, o procedură viciată de desemnare a procurorului şef european va declanşa un scandal la nivel european, mai ales în contextul în care unul dintre candidaţi nu întruneşte condiţiile profesionale cerute de regulament. În aceste condiţii, ceea ce riscă România, în cazul numirii acesteia în funcţia de procuror şef european, este o imagine negativă pe termen lung, cu atât mai mult cu cât candidatul român este cercetat penal în 19 dosare”.

Revolta reprezentantei PSD merge mai departe, ameninţările vizând apartenenţa României la Uniunea Europeană, compromisă prin promovarea conaţionalei sale într-o asemenea funcţie care ar face de râs nu doar România, ci Uninea Europeană în ansamblu.

Aurelia Apostol, AMPress