• Home
  • Știri
  • PSD își propune ca salariul minim european să fie introdus în România în acest an

PSD își propune ca salariul minim european să fie introdus în România în acest an

unnamed file.PSD 2

PSD îşi asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România până la finalul anului 2024, iar specialiştii partidului lucrează deja la elaborarea unei propuneri de reglementare pentru transpunerea în legislaţia naţională a Directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.

„PSD îşi asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România până la finalul anului 2024. În acest sens, specialiştii PSD lucrează deja la elaborarea unei propuneri de reglementare, pentru transpunerea în legislaţia naţională a Directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană. Propunerea va fi realizată în colaborare cu ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu”, se arată într-un comunicat de presă remis marţi Agerpres de PSD, potrivit tvrinfo.ro.

Potrivit sursei citate, PSD consideră că trebuie definit un mecanism automat pentru majorarea anuală a salariului minim din România, într-o manieră predictibilă, care să garanteze creşterea nivelului de trai şi a puterii de cumpărare pentru toţi salariaţii din România.

„Creşterea salariului minim la 3.700 de lei, anunţată de premierul Marcel Ciolacu pentru data de 1 iulie 2024, va ridica veniturile salariale la nivelul corespunzător pentru introducerea mecanismului de majorare automată a salariilor, conform prevederilor din Directiva europeană. PSD consideră că orice efect pozitiv din economie trebuie să se reflecte şi în veniturile salariale ale cetăţenilor. Introducerea salariului minim european va constitui un beneficiu important în special pentru salariaţii din sectorul privat, unde există cel mai mare număr de angajaţi încadraţi cu acest nivel minim de salarizare”, mai spun social-democraţii.

Parteneri