PSD răspunde scrisorii celor 12 ambasade: ”Lipsă de curtoazie faţă de un Guvern desemnat de o majoritate legitimă din Parlament”

 

PSD a răspuns scrisorii trimise de cele 12 ambasade din state partenere, acuzând lipsa de cutoazie față de un guvern legitim.

Iată un fragmnent din această scrisoare:
„Scrisoarea celor 12 ambasade reprezintă o practică recurentă constatată anterior în România, care încalcă în mod explicit prevederile Convenţiei de la Viena. Reprezintă, în acelaşi timp, o lipsă de curtoazie faţă de un Guvern desemnat de o majoritate legitimă din Parlament, Guvern care are o agendă consistentă pro-europeană şi pro-atlantică şi care are o contribuţie importantă în prezent în promovarea agendei europene şi respectiv cea a Alianţei, inclusiv în efortul internaţional de garantare a securităţii internaţionale şi de combatere a terorismului. Chestiune în care, de altfel, o serie dintre semnatarii scrisorii menţionate nu excelează. Totodată, această conduită contrazice practica corectă şi respectuoasă faţă de Convenţia de la Viena, care există în statele pe care le reprezintă şi pe care România o respectă scrupulos”, se menţionează în postare.

Distribuie prietenilor

Cele 12 ambasade cereau, într-un Comunicat comun, Guvernului de la București să se abțină de la emiterea unor ordonanțe de urgență care ar compromite libertatea justiției și ar aduce grave prejudicii stutului de drept și regulilor comunitare.
C. Zamfir, AMPress