PSD scoate în viteză ”la concurs” toate posturile din conducerea ANAF. ”Examenul” se dă la partid

Agenţia Funcţionarilor Publici anunţă că ANAF scoate la concurs, înainte de schimbarea guvernului, 66 de posturi de conducere în cadrul Direcţiilor regionale, subordonate șefei ANAF, Mirela Călugăreanu.

În interiorul ANAF se negociază puternic în privinţa celor care îşi vor depune dosarele. Surse apropiate discuţiilor au declarat pentru „Adevărul” că se ia în calcul admiterea la concurs doar a apropiaţilor PSD, nu şi a celor care sunt îndreptăţiţi să-şi depună documentele în vederea promovării.

„Şefii din cadrul ANAF şi-au programat în detaliu momentul în care vor scoate posturile la concurs. Vor să ocupe toate funcţiile de conducere cu apropiaţi ai PSD-ului, astfel încât să poată deţine controlul şi după ce vor ieşi la Guvernare”, a declarat sursa citată.

„Frizează penalul modul în care se realizează aceste aşa zise concursuri. Nu este stabilită clar bibliografia şi nici subiectele. Încă se negociază cu acei candidaţi favoriţi. Practic, li se cere acceptul asupra subiectelor”, au adăugat o sursă apropiată discuţiilor. Pe de altă parte, acestea spun că persoanelor îndreptăţite să participe la concurs li se sugerează „pe toate căile” să renunţe.

„Sunt oameni care au muncit mulţi ani, adevăraţi profesionişti care merită o promovare. Li se sugerează să stea acasă, să nu se bage”, au completat sursele.

Lista concurenţilor nu va fi publicată cu numele integral, ci doar cu iniţialele, pentru a nu fi încălcate regulile privind datele cu caracter personal.

Mai mult pe Reviste 22.ro