• Home
  • Prima
  • PSD se pregătește să inițieze demiterea președintelui Iohannis

PSD se pregătește să inițieze demiterea președintelui Iohannis

ciolacu 1

Refuzul lui Klaus Iohannis de a-l nominaliza la funcţia de prim-ministru al României pe Remus Pricopie, propunerea PSD şi ProRomânia, a stârnit reacţii de revoltă în tabăra care a dat jos guvernul Orban. Încă de miercuri, fostul premier Adrian Năstase aducea argumente constituţionale în favoarea suspendării preşedintelui Iohannis, pe care îl acuza că ar fi jignit actuala legislatură a Parlamentului.

Joi a fost rândul senatorului Robert Cazanciuc să vină la şedinţa conducerii centrale a PSD cu o carte de 1.650 de pagini („Constituţia României. Comentarii şi explicaţii”) din care a găsit că Iohannis riscă să provoace un conflict constituţional dacă nu se conformează dorinţei exprimate de majoritatea parlamentară proaspăt formată de a numi un prim-ministru girat de PSD şi ProRomânia.

Deşi nu-l înghite pe Pricopie, pe care îl consideră „o propunere oribilă”, Liviu Pleşoianu a clamat din nou suspendarea lui Iohannis, amintind că a mai cerut-o, numai că „toate geniile analizei politice” (în exprimarea sa) i-au replicat în trecut că nu e bine. Portavocea intereselor Rusiei în România consideră deci că acum este un moment la fel de bun ca oricare altul ca PSD să-l suspende pe Iohannis. Un alt marginal din PSD, senatorul Scarlat Iriza din Gorj, bravează în faţa presei locale afirmând că dacă Iohannis „se încăpăţânează, o să primească o lună de concediu. Ţara va intra pe un făgaş normal, fără alegeri anticipate, pentru că nu îşi au rostul”.

Citeste mai mult: adev.ro/q5c7qb

Parteneri