• Home
  • Prima
  • Publicație de propagandă extremistă, distribuită în incinta Teatrului Național. Conducerea demarează o anchetă și depune plângere la poliție

Publicație de propagandă extremistă, distribuită în incinta Teatrului Național. Conducerea demarează o anchetă și depune plângere la poliție

Conducerea Teatrului Național București va declanșa luni o anchetă internă și va depune plângere la poliție pentru distribuirea neautorizată de materiale în incinta TNB, după ce o publicație – denunțată public ca fiind de propagandă extremistă – a fost împărțită publicului la Sala Studio a instituției, anunță ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

„În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă și va depune plângere la poliție pentru distribuție neautorizată de materiale în incinta TNB. Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers extrem de grav. Nu putem tolera ca o instituție-simbol de cultură a României (și nicio instituție a Ministerului Culturii) să devină spațiul de propagare a unor materiale private, indiferent de conținutul lor, cu atât mai mult a unor materiale care ar putea face propagandă unor interese străine României”, a scris, duminică, pe Facebook, ministrul Lucian Romașcanu.

Potrivit digi24.ro, deputatul USR Iulian Bulai îi ceruse duminică ministrului culturii demiterea directorului interimar al TNB, „în contextul în care există tot mai multe dovezi că reputata instituție de cultură este implicată de actuala conducere interimară în propagandă prorusă”.

În „colegiul de redactie” al revistei „Certitudinea”, care îl are drept „coordonator moral și spiritual” pe Mihai Eminescu, sunt trecute nume consacrate din clasicii literaturii române (Caragiale, Alecsandri, Coșbuc etc.), iar printre „colaboratori” se numără Dan Puric, Dorel Vişan, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru.

Tot într-o postare pe Facebook, actrița Ada Galeș îl interpelează pe ministrul Lucian Romașcanu: „Cum e posibil ca într-o instituție EUROPEANĂ să se facă propagandă anti-UE și legionară”? Ministrul Lucian Romașcanu îi răspunde într-un comentariu: „Mâine se va face anchetă internă și plângere la poliție pentru distribuție neautorizată de materiale în incinta TNB. Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers”.

Parteneri