• Home
  • Prima
  • Putin a anunțat că Rusia are primul vaccin anti-coronavirus din lume: Una dintre fiicele mele şi-a făcut acest vaccin

Putin a anunțat că Rusia are primul vaccin anti-coronavirus din lume: Una dintre fiicele mele şi-a făcut acest vaccin

putin

Rusia a înregistrat oficial primul vaccin din lume împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de președintele Vladimir Putin, la o ședință cu responsabilii din domeniul educației și sănătății. Pentru a fi mai credibil, liderul de la Kremlin a mărturisit că una din fiicele sale a încercat pe propriul organism prototipul de vaccin. Autoritățile medicale ruse intenționează ca, într-o primă fază, să vaccineze personalul sanitar, medicii și cadrele didactice, notează stiri.tvr.ro.

Primul vaccin anti-coronavirus aprobat din lume va fi livrat pe pieţele străine sub denumirea de Sputnik V, informează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres. Numele preluat de la primul satelit trimis pe orbita Pământului aminteşte de cursa către spaţiul cosmic în care s-au angajat Rusia şi Statele Unite în perioada Războiului Rece.

„În această dimineaţă, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat pentru prima oară în lume”, a declarat Putin în cadrul reuniunii a guvernului său.

El a dat asigurări că vaccinul rusesc este eficient, că a trecut toate testele necesare şi permite obţinerea unei „imunităţi durabile” la COVID-19.

„Una dintre fiicele mele şi-a făcut acest vaccin, aşa că, din această perspectivă, a luat parte la experimente”, a declarat Putin, potrivit agenţiei de presă Interfax, preluată de Agerpres. El a adăugat că fata a făcut puţină temperatură, 38 de grade Celsius, potrivit Reuters, dar „asta este”.

Acest vaccin va fi pus în circulaţie de la 1 ianuarie 2021, potrivit Registrului naţional al medicamentului de pe lângă Ministerul Sănătăţii din Rusia, consultat de agenţiile de presă ruse.

Parteneri