• Home
  • Prima
  • Putin a ordonat punerea în alertă a forțelor nucleare

Putin a ordonat punerea în alertă a forțelor nucleare

putin

Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ce el a acuzat „declarații agresive din partea țărilor NATO”, informează Reuters, potrivit digi24.ro.

În aceste momente, Putin are o întâlnire televizată cu ministrul apărării, Serghei Șoigu, și cu șeful marelui stat major, Valeri Gherasimov.

„Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale

Armatei într-un regim special de alertă”, a spus Putin.

Ce înseamnă punerea în alertă a forțelor nucleare

„Forţele de descurajare ale Rusiei sunt nucleare, în primul rând. Dar (în cazul Rusiei) ele sunt tot timpul în alertă. Asta e starea lor normală”, a declarat pentru digi24.ro istoricul Armand Goşu, specialist în spaţiul ex-sovietic. „Dar are valoare ca ameninţare. Asta e important: Putin arată pumnul”, a adăugat Armand Goşu.

Putin a avertizat celelalte state să nu intervină în invazia care este în desfășurare în Ucraina, spunând că ar putea duce la „consecințe pe care nu le-au mai văzut”, scrie The Guardian.

Parteneri