Putin anunță că scuturile antirachetă ( aviz Deveselu!) nu mai au valoare. Rușii au inventat o rachetă care…

 

Vladimir Putin a declarat joi în discursul său despre starea naţiunii, că Rusia a început dezvoltarea unei noi generaţii de rachete.
„În special, a început faza activă a testelor cu noul sistem de rachete care conţine o rachetă intercontinentală grea pe care am numit-o ‘Sarmat’. Acest sistem de rachete va înlocui sistemul ‘Voievod’ creat în perioada URSS. Posibilităţile ‘Sarmat’ sunt mult mai mari. Numărul şi puterea vectorilor de luptă sunt mai mari decât în cazul ‘Voievod’. Acest sistem poate fi utilizat în orice condiţii şi orice situaţie”, a precizat şeful statului rusm conform Agerpres.

„Sarmat este o armă redutabilă. Sistemul de apărare antirachetă nu constituie un obstacol pentru ea”, a avertizat Vladimir Putin.

„Dar nu ne-am limitat la aceasta. Am început să dezvoltăm sisteme care nu utilizează în general o traiectorie balistică. O rachetă de croazieră la joasă altitudine cu o încărcătură nucleară şi o traiectorie imprevizibilă este invulnerabilă pentru toate sistemele existente de apărare antirachetă”, a afirmat preşedintele Vladimir Putin.

„Testele fac posibilă trecerea la un nou tip de armament cu o racheta de croazieră cu o gamă nelimitată de acţiune şi echipată cu sursă de energie nucleară. După cum ştiţi, încă nu există aşa ceva în lume”, a concluzionat Putin, conform Agerpres, care citează TASS. Colaborarea cu Washingtonul a fost respinsă de americani, a mai spus Putin, subliniind că nu va ataca pe nimeni .