• Home
  • Prima
  • Putin se confruntă cu proteste pe care nu le-a mai întâlnit. Rușii ies în stradă

Putin se confruntă cu proteste pe care nu le-a mai întâlnit. Rușii ies în stradă

rusia lupte

Poliţia din Rusia a arestat peste 2.500 de persoane la manifestaţiile organizate sâmbătă  în întreaga ţară pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi, principalului opozant al lui Vladimir Putin, arestat în urmă cu o săptămână, la revenirea în ţară, informează Agerpres. În Siberia, protestele s-au desfăşurat la -50 de grade Celsius.

Zeci de mii de oameni au protestat sâmbătă în Rusia la apelul opozantului Alexei Navalnîi pentru a cere eliberarea sa.

Principalele proteste proteste au avut loc la Moscova şi Sankt Petersburg, fiecare cu câte 20.000 de participanţi, potrivit jurnaliştilor AFP. La rândul său, Reuters a estimat că la Moscova s-au adunat cel puţin 40.000 de persoane.

În capitală, forţele OMON au arestat 952 de persoane, potrivit ONG-ul specializat OVD Info, care a contabilizat în total 2.509 arestări în circa 100 de oraşe din Rusia.

Noua administrație din SUA și lideri ai altor țări  îi cer lui Putin să-l pună neîntârziat în libertate pe Alexei Navalnîi . Niciodată Putin, care și-a asigurat, prin lege, domnia pe viață, nu a avut de a face cu o astfel de revoltă care pare a lua amploare. Si astăzi, duminică, sunt așteptate mișcări de stradă. Forțele de represiune sunt grupate în marile orașe.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri