• Home
  • Știri
  • Putin: Urmează probabil cel mai periculos, imprevizibil, important deceniu de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial

Putin: Urmează probabil cel mai periculos, imprevizibil, important deceniu de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial

putin si expertii 1

Lumea se confruntă cu „probabil cel mai periculos” deceniu de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, a avertizat președintele rus Vladimir Putin, citat de BBC, potrivit b1tv.ro.

Cu o zi înainte de discursul său de la Moscova, el a supervizat exerciții nucleare de rutină care implicau un presupus atac nuclear ca represalii la un atac nuclear masiv al inamicului.

„Nu am spus niciodată în mod proactiv nimic despre posibila utilizare a armelor nucleare de către Rusia. Am răspuns doar cu aluzii la comentariile exprimate de liderii țărilor occidentale”, a declarat el.

Putin a menționat fostul premier britanic Liz Truss pentru că a sugerat, în timpul unui eveniment electoral din august, că ar fi pregătită să apese pe butonul nuclear dacă circumstanțele i-ar cere acest lucru.

El a declarat că a fost surprins că aliații Regatului Unit nu au obiectat: „Ce ar fi trebuit să facem? Să păstrăm tăcerea? Să ne prefacem că nu am auzit?”.
Cu toate acestea, el însuși a avertizat în repetate rânduri că Rusia va folosi „toate mijloacele disponibile” pentru a se proteja, în ceea ce a fost considerat pe scară largă drept o amenințare nucleară clară.

Președintele SUA, Joe Biden, l-a acuzat pe liderul rus că s-a angajat într-o retorică „foarte periculoasă” în jurul utilizării potențiale a armelor nucleare.

„Dominația indivizibilă” a Occidentului asupra afacerilor mondiale se apropie acum de sfârșit, a afirmat Putin: „Ne aflăm la o graniță istorică. Urmează probabil cel mai periculos, imprevizibil și, în același timp, important deceniu de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial”.

Parteneri