AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Raed Arafat: Valul doi nu este o glumă! Nu știm cum va fi

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că noul coronavirus poate să atace în mai multe valuri.

„S-au luat măsuri potrivite la timpul potrivit care ne-au ajutat să trecem printr-o situație care putea să fie mult mai rea, într-un mod mai suportabil.
Aceste măsuri luate la momentul respectiv au fost bune. Vrând, nevrând măsurile care s-au luat, inclusiv prin starea de urgență ne-a permis să ținem sub control epidemia, și asta se va arăta în viitor.
Deja o spun și persoane care fac analize de acest gen că România totuși s-a menținut(…). Să nu ne înecăm la mal, acum la sfârșit.
Relaxarea trebuie să înceapă din data de 15, dar și relaxarea trebuie să fie graduală și să existe și atunci reguli.
Dacă noi acum ne plictisim, pierdem unelte. Nu mai avem cum să impunem anumite reguli față de cei care nu vor să le aplice, că cei care vor să le aplice le aplică oricum …dacă noi pierdem aceste unelte înseamnă că bătălia s-ar putea să se piardă sau războiul să se piardă”, a spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit antena3.ro.

„Poate că acum vine vara, vine vreme frumoasă și totul este ok. Noi nu știm cum va fi, va veni gripă sezonieră care și ea este o problemă serioasă și va veni lângă ea COVIDUL, dacă e așa cum spun oamenii de știință.
Vom avea două probleme convergente, care amândouă au aproape aceleași simptome cu diferențe… dar e greu să le diferențiezi.
Problema care se pune acum e că noi trebuie să întărim situația noastră, să întărim uneltele noastre de a lupta cu această problemă.
Tot mapamondul se confruntă cu o situație care nu s-a confruntat până acum deloc”, a mai spus Arafat.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!