• Home
  • Prima
  • Raețchi (PNL), despre Ludovic Orban: A ales să meargă pe drumul toxic al lui Viktor Orban

Raețchi (PNL), despre Ludovic Orban: A ales să meargă pe drumul toxic al lui Viktor Orban

raetchi

Ovidiu Raețchi, fost deputat liberal, spune că Ludovic Orban i s-a părut „destupat la minte și liberal”, însă acum consideră că acesta „a ales să meargă pe drumul toxic al lui Viktor Orban”.

Afirmațiile vin după ce Ludovic Orban a declarat că partidul trebuie să fie legat de biserică și să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, biserica, satul românesc, subliniind despre colegii de la USR PLUS că „nu i-a văzut jurând pe Biblie, și nu i-a văzut făcând cruce”.

Iată ce a scris Ovidiu Raețchi, pe pagina de facebook:

„Mie Ludovic Orban mi s-a părut destupat la minte și liberal. Când a început să umple conducerea PNL de grupuri de rugăciune, am zis că face un compromis politic. Când a mers pe drumul lui Dragnea la Referendumul pentru Familie, am zis că mai face un compromis politic. Când mi-a explicat la Referendum – după ce l-am criticat – cum vine treaba cu neo-marxismul, am zis că e doar puțin depășit de vremuri. Când a interzis liberalilor să semneze proiectul CNCD pentru parteneriatul civil, m-am gândit că se lasă păcălit de sondaje superficiale.

Dar astăzi, după ce l-am auzit dezlănțuindu-se cu crucea și Biblia, propunându-și să facă din partidul istoric al burgheziei și intelectualității laice și modernizatoare o caricatură de partid al lui Octavian Goga, îmi dau seama că a ales deja să meargă pe drumul toxic al lui Viktor Orban. Și asta deja nu mai e o problemă internă a PNL – devine o problemă pentru România, stat care a reușit până acum să echilibreze sănătos în această regiune derapajele Poloniei și Ungariei”.

AMPress

Parteneri