• Home
  • Știri
  • Rafila, despre protestul față de strategia de vaccinare: Este o greșeală majoră să politizezi subiectul vaccinării

Rafila, despre protestul față de strategia de vaccinare: Este o greșeală majoră să politizezi subiectul vaccinării

rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut joi o conferință de presă în cadrul căreia a declarat că este iresponsabil să transmiţi astfel de mesaje false, să ataci fundamentele sănătății publice, mai ales că în Strategia Naţională de Vaccinare nu se regăseşte nicio prevedere care să indice faptul că va deveni obligatorie vaccinarea.

„De mai mult de 100 de ani există programe de vaccinare în diferite țări, datorită acestor programe de vaccinare, sute de milioane de oameni, poate chiar miliarde au supraviețuit, nu au mai avut sechele sau au fost evitate decesele în cazul multor boli infecțioase, care au făcut ravagii de-a lungul timpului, a spus ministru sănătății.

Pentru că în fața ministerului se desfășoară o demonstrație a unui partid politic, cred că este o greșeală majoră care afectează interesul național și interesul populației acestei țări de a politiza un subiect atât de bine cunoscut de către toată lumea și care a făcut în așa fel încât foarte multe generații de oameni să beneficieze de vaccinare și de prevenirea bolilor infecțioase”, a arătat Rafila, potrivit stiri.tvr.ro.

Am văzut niște sloganuri afișate ”vaccinat= intoxicat” eu vă asigur că majoritatea celor care sunt aici, sunt multe persoane în vârstă, au fost vaccinate în copilărie, mie nu mi s-a parut că ar fi fost intoxicați, dar cred ca intoxicarea pe care se bazează un partid politic care într-un mod absolut iresponsabil atacă fundamentele sănătății publice din această țară, se referă la intoxicarea politică și la dezvoltarea unui subiect neadevărat, a subliniat ministrul Sănătății.

Ministrul a mai spus că prin această strategie se asigură dreptul fiecărei persoane de a opta pentru utilizarea vaccinului pentru întreținerea sănătății. El a dat asigurări că vaccinarea nu va deveni obligatorie.

”Nu promovăm în niciun fel obligativitatea vaccinării”, a spus ministrul Sănătății.

Parteneri