• Home
  • Știri
  • Rafila: „Ne gândim foarte serios să reglementăm așa încât antibioticele să nu mai poată fi eliberate nici măcar pe bază de reţetă simplă”

Rafila: „Ne gândim foarte serios să reglementăm așa încât antibioticele să nu mai poată fi eliberate nici măcar pe bază de reţetă simplă”

rafila

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că ia în calcul varianta ca antibioticele să nu mai fie eliberate nici măcar pe bază de rețetă simplă. Asta în contextul în care România se situează pe primul loc în Europa la consumul de astfel de medicamente. În noiembrie anul trecut, Rafila afirma că suntem pe primul loc în Europa la „vreo trei” bacterii multirezistente din cauza consumului exagerat de antibiotice.

„Prescrierea de antibiotice trebuie să fie potrivită cu boala, adică antibiotice de rezervă nu trebuie prescrise ca antibiotice de primă intenţie.
Eliberarea antibioticelor din farmacie trebuie făcută strict pe reţetă și ne gândim foarte serios să reglementăm așa încât antibioticele să nu mai poată să fi eventual eliberate nici măcar pe bază de reţetă simplă. Chiar dacă nu sunt compensate, ele să aibă un regim de eliberare care să le facă mai greu accesibile”, a declarat, marți, Alexandru Rafila, potrivit b1tv.ro.

Parteneri