Raluca Turcan nu se gândește, în acest moment, la preşedinţia PNL

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri la interviurile Gândul că nu se gândeşte în acest moment la preşedinţia partidului, precizând că în opinia sa alegerile ar trebui să aibă loc în mai-iunie.

”Nu mă gândesc în acest moment la preşedinţia partidului, dar mă gândesc zi şi noapte cum aş putea corecta ceea ce nu a mers în PNL până acum”, a spus ea, întrebată dacă va candida, potrivit Mediafax.
Liderul interimar al PNL s-a pronunţat pentru alegeri de jos în sus şi congres în lunile mai-iunie.
”În primul rând, e nevoie de alegeri de jos în sus. Eu cred că următoarea Convenţie ar trebui să fie una care să mobilizeze membrii de partid, care să-i atragă la luarea deciziilor, exact cum am făcut în organizaţia Sibiu. Să fie o Convenţie în care acolo unde s-a greşit, a fost neimplicare, lipsă de viziune, să poţi să corectezi, să aducă un plus de legitimitate pentru cei care vor fi în fruntea partidului şi care să se realizeze temeinic, fără o presiune uriaşă de timp. (…) Una e să faci lucrurile serios temeinic, alta e să vii să pui repede batista pe ţambal, să numeşti o conducere în vârf şi de acolo partidul să fie mulţumit că s-a încheiat. Dacă ar fi să facem lucrurile temeinic, Congresul ar putea avea loc în lunile mai-iunie. Aceasta nu este o decizie pe care am luat-o încă, duminică voi consulta preşedinţii de organizaţii, vom vedea cum se raportează fiecare şi cum îşi evaluează propria activitate politică, pentru ca în Biroul Permanent Naţional să stabilim exact calendarul desfăşurării Convenţiei, pentru finalizarea alegerilor”, a explicat ea.
Turcan a mai afirmat şi că una dintre cele mai mari dorinţe ale sale ar fi ca toţi membrii să poată alege preşedintele partidului, dar că acest lucru nu este, deocamdată, posibil, mai ales din cauza condiţiilor tehnice.