Raluca Turcan: Să iei demisia în alb primului ministru este un act de cămătărie politică

Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, afirmă că „să iei demisia în alb primului ministru al guvernului României și întregului guvern, votați de Parlament, este nu doar o încălcare flagrantă a democrației ci un act de cămătărie politică”.

„Totuși, cred că nu trebuie trecut cu vederea un fapt de o gravitate excepțională. Să iei demisia în alb primului ministru al guvernului României și întregului guvern, votați de Parlament, este nu doar o încălcare flagrantă a democrației ci un act de cămătărie politică. În ce altă țară membră a Uniunii Europene șeful de partid ia ostatic un guvern întreg asupra căruia exercită un șantaj permanent? Ar trebui să indice dl. Dragnea în ce țări mai există o asemenea situație. E un model al stângii europene sau dl. Dragnea s-a inspirat din filmul La Piovra? Cui a mai luat astfel de jurăminte de supunere domnul Dragnea? Comisarului european Corina Crețu, euparlamentarilor PSD? Ar trebui să știm toate aceste lucruri. În mod normal, un astfel de comportament ar trebui să ducă la excluderea PSD din Partidul Socialist European”, a scris Turcan, pe pagina sa de facebook.

Această reacție vine ca urmare a declarațiilor lui Liviu Dragnea, potrivit căruia toți miniștrii, inclusiv Sorin Grindeanu, și-au depus demisiile în alb, atunci când și-a primit mandatele.

Distribuie prietenilor

Giorgiana Radu, AMPress