• Home
  • Prima
  • Rareș Bogdan: Chestiunea primului premier PSD e exclusă, la fel UDMR. PNL merge pe varianta unui premier liberal

Rareș Bogdan: Chestiunea primului premier PSD e exclusă, la fel UDMR. PNL merge pe varianta unui premier liberal

rares bogdan 2 1

Rareș Bogdan a declarat joi dimineața că PNL nu va negocia în discuțiile cu PSD, o rotativă la postul de prim-ministru, așa cum s-a speculat până acum în pațiul public.

„Noi am primit un mandat pentru niste negocieri care pot fi oricând blocate dacă nu ne înțelegem. Nu avem mandat să discutăm rotativa. (…) Chestiunea primului premier PSD e exclusă, la fel UDMR. PNL merge pe varianta unui premier liberal”, a declarat Rareș Bogdan, potrivit b1tv.ro.

Acesta a respins varianta numirii unui prim-ministru independent. De asemenea, Rareș Bogdan a precizat că numele prim-ministrului este apanajul președintelui și că nu este important numele, ci faptul că va face parte din PNL. Acesta a subliniat că nu vor exista disensiuni în partid dacă va fi Florin Cîțu sau Nicolae Ciucă cel propus de șeful statului.

Din discuțiile cu PSD, Bogdan a calificat ca fiind „o propunere interesantă cu Ministerul Familiei”. „Noi am cerut un minister pentru Diaspora”, a spus el, precizând că dacă se vor accepta aceste propuneri personalul ca veni de la ministerele Muncii și de Externe.

Parteneri